Nemrégiben jelent meg a német sajtóban, hogy Gulácsi Péter 2023-ig tartó lipcsei szerződésében egy nemzetközi szinten viszonylag alacsony, nagyjából 12-13 millió eurós kivásárlési ár szerepelhet, ezt kihasználva pedig több csapat, elsősorban a Borussia Dortmund tehet érte lépéseket a nyáron. Ugyanakkor az is megjelent, hogy a magyar hálóőr jelenleg is magas fizetése miatt (napi 5 millió forintról szóltak a hírek az RB Leipzignél meglévő keresete kapcsán) a Ruhr-vidékiek még erősen gondolkodnak az ajánlattételen.

A Sport Bild szerint ugyanakkor sem a kivásárlási ár, sem Gulácsi bére nem riasztotta el eddig az olasz listavezető Internazionalét, amely kitartóan érdeklődik a 30 éves válogatott kapus iránt. Sőt, az olaszok állíltólag olyan ajánlatot készek tenni Gulácsinak, amivel a Leipzig, de még a Borussia sem versenyezhet.

A német lap szerint a Serie A tabelláját jelenleg 4 pontos előnnyel vezető milánói gárda évi 10 millió eurós fizetést ajánlhat, azaz jelenlegi bére mintegy dupláját is kifizetné Gulácsinak.

Az Inter kapuját 2012 óta védi a klasszis kapusnak tartott szlovén Samir Handanović, ugyanakkor a rutinos hálóőr már 36 éves, így kapóra jönne utódjaként a fiatalabb magyar pályatársa.

Amennyiben Gulácsi megkapná egyébként a fentebb említett összeget, a világ 10 legjobban fizetett kapusa közé kerülhetne a nem hivatalos statisztikák szerint.

Exkluzív: Megszületett a döntés az Újpest megvásárlásáról, nyárig megtörténhet a váltás