Az elmúlt 2-3 évben rendszeresen felmerült és visszatérően felröppen a híre annak, hogy a belga Roderick Duchatelet eladja az Újpestet és hogy a MOL-Fehérvár élén álló üzletember, Garancsi István cége lesz az új tulajdonos. A tulajdonosváltásról szóló eddigi híresztelések azonban soha nem váltak ténnyé, megmaradtak pletyka szintjén.

Most viszont megbízható források egybehangzóan állítják azt, hogy ahogyan Diósgyőrben is megtörtént, úgy Újpesten is megtörténik a váltás. A szándék a régi, de a döntés az elmúlt hetekben vált véglegessé, azaz magyar vállalkozói kör lesz az új tulajdonos, és Roderick Duchatelet megkapja azt az árat, amit eddig senki nem akart neki kifizetni, és amiből ő évek óta nem hajlandó engedni.

Korábban rendszeresen az volt a mindenki által tudott forgatókönyv, hogy Garancsi István lesz az, aki “átveszi” az Újpestet, és az egykori lila közönségkedvenc, Kovács Zoltán, a Vidi jelenlegi sportigazgatója érkezik majd szakmai vezetőnek.

A csakfoci.hu úgy tudja, ennél most komplikáltabb a helyzet, több forgatókönyv is létezik, de az végérvényesen eldőlt, hogy a Duchatelet által kért vételár előteremtésre kerül, és az Újpest legkésőbb nyáron új magyar tulajdonossal vág neki a bajnokságnak. Kérdés persze, hogy melyiknek, hiszen a kiesés ellen küzdenek jelenleg a lilák az OTP Bank Ligában.

Interjú Gera jobbkezével: “Engem Sousa tanított meg futballozni” – a Vidi kétszeres bajnoka a “flúgos” U21-esekről és a vergődő Újpestről