Honlapunk is beszámolt arról az előző hetekben, hogy német sajtóhírek szerint a Borussia Dortmund egyik nyári kiszemeltje a magyar válogatott kapus, Gulácsi Péter.

A Bild legfrissebb információi szerint azonban hiába tudnák kifizetni a sárga-feketék Gulácsi 12.5 millió eurós kivásárlási árát, könnyen előfordulhat, hogy az RB Leipzig játékosának túl magas fizetése miatt nem fog összejönni az üzlet, a Dortmundnál ugyanis még soha nem keresett annyit egy kapus, mint amennyi a magyar játékos bére.

A Bild úgy tudja, hogy Gulácsi jelenleg több mint 5 millió eurót keres évente a bónuszokkal együtt – ez éves szinten 1.8 milliárd forintnak számít, ami havonta 150 millió forintnak, napi szinten pedig közel 5 millió forintnak felel meg –, ami Marcel Sabitzer után a második legnagyobb fizetés a lipcsei klubnál, míg a Borussiánál a legjobban kereső kapus évente 1.5 millió eurót visz haza. Mindez azt jelenti, hogy a magyar kapus minden reggel, amikor felébred keres 5 millió forintot egészen 2023 júniusáig – ameddig a szerződése köti az RB Leipzighez -, ha nem vált klubot.

Nyilván van ebben egy kis túlzás, hiszen az évi több mint 5 millió eurós (1.8 milliárd forint) jövedelemben benne vannak a bónuszok is, tehát meccseket is kell nyerni, de tény, a Red Bull Lepizig második legjobban kereső játékosaként a magyar válogatott kapus elképesztő nagyságrendű összegekhez jut.