Szalai Ádám játékára továbbra is várni kell. A 34 éves, 78-szoros magyar válogatott támadó jelenleg nem áll a Mainz rendelkezésére a fejműtétje után – ezt a vezetőedző, Bo Svensson hangsúlyozta a Bochum elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón, csütörtökön.

Ádám pályára lépése még nem tisztázott. Természetesen adunk neki időt, meg kell várnunk, mert ez nem egy megszokott sérülés volt – kért türelmet a tréner a rutinos magyar játékos visszatérésével kapcsolatban. Tehát még nem tudni, Szalai pontosan, mikor lehet újra keretben.

A Mainz a hétvégéhez hasonlóan, jövő kedden szintén a Bochummal játszik, akkor a Német Kupa nyolcaddöntőjében találkoznak a felek. Kérdés viszont, Szalai újra keretben találja magát vagy sem.

Úgy érzem magam, mint akinek új életet adtak! – írta korábban az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésben a magyar válogatott csatár.

A Mainz támadója alig két héttel azután, hogy fejműtéten esett át, január 2-én edzésbe állt és a német beszámolók szerint a csapat másfél órás tréningjéből 45 percen keresztül végezte a gyakorlatokat.

Szalai Ádám december végén, még az ünnepek előtt orvosi javaslatra kés alá feküdt, miután alapos mérlegelés után döntött a beavatkozás mellett. Az operációnak semmi köze nem volt a Bayern München elleni bajnoki meccs előtt elszenvedett autóbalesethez, amely után a Hertha elleni mérkőzést is kihagyta.

Az eset után eredetileg enyhe nyakzúzódást diagnosztizáltak nála. A probléma a jelek szerint már régóta fennállt, és csak véletlenül derült ki a balesetet követő rutinvizsgálatok során. Olyan sérülést szenvedett, amely hosszú távon káros lehet az egészségére.

Dárdai nevét meglepő helyen dobták be – egy aranylabdást válthatna a kispadon