Mint arról korábban beszámoltunk, Szalai Ádám jövő héten orvosi javaslatra kés alá fekszik, majd ezt követően várhatóan hetekig nem léphet pályára és a további intézkedésig nem áll a Mainz rendelkezésére sem az edzéseken, sem a mérkőzéseken.

A Sport Bild Plus szerint a magyar válogatott csatár jövő kedden fejműtéten esik át. Szalai alapos mérlegelés után döntött a beavatkozás mellett, mely nem problémamentes, de nem is annyira drámai: az orvosok szerint a támadó nem csak teljesen felépül, de talán már januárban vagy februárban újra edzhet.

Továbbá a Bild Plus úgy tudja, a 34 éves csatár esetében nem tályogról  vagy rákos megbetegedésről van szó.

Az operációnak semmi köze nincs a Bayern München elleni bajnoki meccs előtt elszenvedett autóbalesethez, amely után a Hertha elleni mérkőzést is kihagyta. Az eset után eredetileg enyhe nyakzúzódást diagnosztizáltak nála. A probléma a jelek szerint már régóta fennállt, és csak véletlenül derült ki a balesetet követő rutinvizsgálatok során. Olyan sérülést szenvedett, amely hosszú távon káros lehet az egészségére.

Bo Svensson vezetőedző elárulta, Szalai szerdán ott volt az öltözőben, személyesen tájékoztatta a csapatot a közelgő műtétről.

Nagyon fontos a szerepe nálunk, igazi vezéralak, igazi vezéralak, és mindenkivel jó kapcsolatot ápol – mondta a dán szakember, aki reméli, Szalai gyorsan felépül – Most mindannyian szorítunk neki.

Szalai az idei szezonban 10 mérkőzésen játszott a bajnokságban, egyszer volt eredményes, a Greuther Fürth elleni találkozón. A Mainz 16 fordulót követően 24 ponttal a hatodik helyen áll Bundesliga tabelláján. Legközelebb ma délután 15.30 órakor lép pályára a Frankfurt vendégeként a német élvonal 17. fordulójában.

Szalait műteni kell, hetekre kidőlt – közleményt adott ki a Mainz