Továbbra is téma a német és a török sajtóban, hogy a Borussia Dortmund ajánlatot tett a Fenerbahcénak a csapat magyar hátvédjéért, Szalai Attiláért. A nyolcszoros német bajnokcsapat sajtóhírek szerint 12 millió eurót ajánlott a 23 éves védőért, aki a beszámolók szerint a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet.

Az már korábban eldőlt, hogy az isztambuli klub 20 millió eurót szeretne kapni az egyik legjobbjáért – mint ismert, idén januárban csak a töredékéért, kétmillió euróért szerződtették a ciprusi Apollon Limasszoltól, s most tízszeres áron adnák tovább. Már ha ténylegesen túladnak rajta.

A wa.de is is kiemelten foglalkozik a Dortmund nyári erősítési terveivel, köztük a hátsó alakzattal, s így került képbe Szalai Attila. A német együttesnek nem csak a magyar védő az egyetlen célpontja, a (kívánság)listáján két játékos is szerepel.

Az első számú célpont a Juventus 23 éves török hátvédje, Merih Demiral volt, állítólag a torinóiak csak 40 millió euróért váltak volna meg tőle, így az üzlet kútba esett. Demiral mellett a három magyar játékost is foglalkoztató RB Leipzig német válogatott balbekkje, Marcel Halstenberg az újabb kiszemelt. Német sajtóhírek szerint továbbra is napirenden van a lipcsei védő megszerzése.

Állítólag a Dortmund csak abban az esetben fizeti ki a Fenerbahce által kért összeget Szalaiért, ha a Halstenberg-üzlet meghiúsul.

Korábban a törökök arról számoltak be, hogy az Aston Villa 17,3 millió eurót sem sajnálna a magyar hátvédért, mivel Szalait első sorban a belga Royal Antwerphez távozó Björn Engels pótlására szerződtetnének. A hírek szerint neves kérők egész sora (Atlético Madrid, Leicester City, West Ham United, Napoli, stb.) nézte ki magának a fiatal labdarúgót, akit posztján hatalmas ígéretnek tartanak itthon és külföldön is.