Törökországi sajtóhírek szerint az Aston Villa néhány napon belül hivatalos ajánlatot tehet Szalai Attiláért. Az ügyletet nehezítheti, hogy Vitor Pereira, a Fenerbahce nemrégiben kinevezett vezetőedzője korábban hangsúlyozta a magyar válogatott védő fontosságát és azt szeretné, ha Szalai maradna a csapatnál.

Az aspor.com.tr úgy tudja, a birminghami együttes 17,3 millió eurót (6,23 milliárd forintot) sem sajnálna a magyar hátvédért, akit idén télen csupán töredékéért, 2 millió euróért szerződtettek a törökök a ciprusi Apollon Limasszoltól. Ugyanakkor a Birmingham Live kiemelte, az Aston Villa ragaszkodik Szalai megszerzéséhez, akit első sorban a belga Royal Antwerphez távozó Björn Engels pótlására szerződtetnének.

Ali Koç, a Fenerbahce elnöke korábban kijelentette, 20 millió euró alatt biztosan nem engedi el csapata egyik legjobbját, és nem kíván engedményeket tenni az angoloknak, akik várhatóan a következő napokban hivatalosan újra “kopogtathatnak” a 19-szeres török bajnok Fenerbahce ajtaján.