A csakfoci.hu április közepén elsőként számolt be arról, hogy szerb élvonalbeli Partizan Begrád nagy valószínűség szerint él a vételi opciójával és végleg megszerezheti Holender Filipet.

Értesüléseinket hivatalosan is megerősítette a 27-szeres jugoszláv/szerb bajnokcsapat, amely pénteki közleményében úgy fogalmazott: Holender az érzése óta a jó játékának köszönhetően a Partizan aktiválta a szerződésében szereplő záradékot, és – 450 ezer euróért – megvásárolta a 26 éves labdarúgó játékjogát.

Őszintén szólva, nagyon boldog vagyok! Közhelyesnek hangzik, de itt az első naptól kezdve remekül érzem magam, nagyszerűen támogatnak a csapattársaim, az edzőm (Aleksandar Stanojevic – a szerk.), ahogy a klubban mindenki más. Nagy vágyam volt, hogy a Partizannál maradjak, ezért külön köszönöm a klubvezetésnek, hogy élt az opció lehetőségével. Remélem, ez csak egy “bemelegítés” volt arra, amit a csapatnak adhatok és ők nekem. Sok munka vár ránk, de hiszünk a legjobb eredményekben – mondta a partizan.rs-nek Holender, aki 2024 júniusáig szóló szerződést írt alá.

Holender tavaly októberben a svájci Luganótól kölcsönbe került a Partizanhoz, eddig 25 mérkőzésen lépett pályára, kilenc gólt szerzett és négy asszisztot jegyzett. Legutóbb, a hétközi Topolya ellen 3-1-re végződő bajnokin volt eredményes.

Holender is tagja a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott 30 fős, bő keretének. A június 11-én kezdődő kontinensviadalon a mieink előbb a Puskás Arénában fogadják a címvédő portugálokat és a világbajnok franciákat, majd a németek vendége lesz Münchenben.

A belgrádiak nagy valószínűség szerint a második helyen végeznek a mostani idényben a szerb élvonalban – hiszen jelenleg 10 pont a hátrányuk a Crvena Zvezda mögött három fordulóval a bajnokság vége előtt, míg a harmadik Cukaricki előtt 21 egységgel vezetnek -, így az Európa Konferencia Ligában indulhatnak majd.

Fradi: A válogatott védő gólvágó testvére lehet az egyik kiszemelt