A brit Breaking The Lines nevet viselő szakportál elemző cikkében azokat az angol másodosztályban szereplő játékosokat szedte össze, akik olyan kvalitással bírnak, amellyel akár a világ legerősebb bajnokságának tartott Premier League-ben is helytállnának. A Championship-klubok egy-egy futballistáját emelték ki a cikkben, és a listára odafért a liga egyik kiesője, a Barnsley kulcsembere, az immáron magyar válogatott Styles Callum is.

A védőt/középpályást is el tudnák képzelni a Premier League-ben játszva és ki is fejtették, miért.

“Más klubok szurkolóiban a Barnsley kiesésének április 22-i eldőlése mindenekelőtt az opportunizmus érzését válthatta ki. Ez a csapat a magas Championship-minőség aranybányája, amelynek bizonyítékaként, Valerien Ismael vezetésével a csapat bejutott a 2020/21-es rájátszásba. Akár a Premier League-alsóházi érdeklődések is befuthatnak a kulcsembereik iránt, beleértve Callum Styles-t is.

Styles könnyed természete a játékának szinte minden aspektusában jól alkalmazkodik bármilyen körülményhez, legyen szó egy káprázatos cselről három ellenféllel szemben vagy egy összehangolt presszingről a kellő labdabirtoklás megtartása érdekében. Gyakran úgy tűnik, hogy egy lépéssel mindenki más előtt jár, és minden alkalommal laza módon járul hozzá a csapatjátékhoz. 

A lazaság, könnyedség ne tévesszen meg azonban senkit: a 22 éves játékosnak veleszületett szívóssága, örökös energiakészlete és kegyetlen bal lába van, amely a meccsek előrehaladtával gyakran képes igen eredményessé  is válni.

Ilyen sokoldalúsággal a balszélső, a jobbhátvéd és a kettő közötti helyeken is viszonylag sikeresen játszott már ebben a szezonban. Miután a tavalyi szezonban kiemelkedett, ezúttal is ragyogott, és a lehető legjobban be tudta tömni a csapat játékában meglévő repedéseket.

A Premier League élcsapatai számára a másodosztályban elért eredményei ellenére is kockázatos lenne még a megszerzése, de ha a következő szezonban a magyar válogatott játékost ismét a Championship élvonalában látnánk és a 2020/21-es formájában, akkor az élvonalba történő átigazolásra is esélyes lenne a játékos” – írta a szerző, Brad Jones.

Topklubok csapnának le Dárdaira – már zajlanak a tárgyalások