A török bajnokság 32. fordulójának zárómeccsén a bajnoki címért küzdő Fenerbahce a sereghajtó Denizlisport fogadta. A hazaiak kezdőcsapatában ezúttal is helyet kapott a magyar válogatott védő, Szalai Attila, akinek ugyan nem akadt sok dolga a védelem közepén, de amikor támadásba lendült a vendég együttes, akkor rendre jól oldotta meg a feladatát.

Szalai a legfontosabb szerelését a 18. percben mutatta be, amikor is egy szép kiugratást követően nagy ziccerbe került a vendégek mali támadója, Hadi Sacko, a magyar védő azonban egy hatalmasat sprintelve végül menteni tudott a lövés előtt.

A gól nélküli első játékrészt követően a 64. percben Samatta góljával szerzett vezetést a Fenerbahce, majd a hajrában Kahveci 16-oson kívüli lövése pattant meg Szalai lábán, ám a videóbírózás után végül nem örülhettünk a magyar játékos szerencsés góljának, mert a rúgás pillanatában lesen álló Samatta zavarta a kilátásban a vendégek kapusát – a gól után ugyan Kahvecit ünnepelték, de a lassításokból jól látható volt, hogy Szalai lábán irányt változtatott a labda, így ha nincs a VAR, minden bizonnyal megszerezte volna második bajnoki találatát.

Újabb találat nem esett, a Fenerbahce 1-0-ra nyert az új vezetőedző, Emre Belözoglu első meccsén, így a második helyre jött fel, két ponttal lemaradva az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Besiktas mögé.

A whoscored.com statisztikája szerint Szalai két szerelést mutatott be a 90 perc során, 84 %-os pontossággal passzolt és egy lövése is volt.

Szalai remek ütemű szerelése ziccerben

A Szalain megpattanó meg nem adott gól

A Fener győztes találata