Rendkívül fontos rangadót játszott egymással szombat este a forduló előtt élen álló Brescia és az AC Pisa. Fontos volt azért is, mert mindkét együttes jó eséllyel pályázik a feljutásra az idény végén. Főleg a Nagy Ádámot is foglalkoztató pisai gárda, amelynek színeiben az 57-szeres magyar válogatott középpályás eltiltása után ismét kezdőként léphetett pályára.

A várakozásoknak megfelelően nagyon szoros mérkőzést játszott egymással a két csapat, amit jól bizonyít, hogy a félidő gól nélküli döntetlennel ért véget, összesen tíz (!) sárga lap született a találkozón.

Nagy Ádám edzője bizalmát meghálálva remek teljesítménnyel rukkolt elő: A beszámolók szerint a támadásokból aktívan kivette a részét, sőt az 59. percben egy kontratámadás végén közel járt a gólszerzéshez, azonban a lövése alig kerülte el a hazaiak kapuját. A magyar légiós végig hasznosan játszott, a passzai rendre ültek. Nem véletlen tehát, hogy a mezőny egyik legjobbja volt a kilencven perc során. Sokáig úgy tűnt, nem születik találat, ám Sibilli góljával eldőlt a három pont sorsa, így a Pisa élre állt a tabellán, és meglépett üldözőjétől.

A négy magyar játékost is felvonultató DAC megszerezte sorozatban második győzelmét a nemrégiben kinevezett ex-kisvárdai tréner, Joao Janeiro irányításával. A csallóköziek ezúttal a Fortuna Liga 16. fordulójában Balić góljával nyertek Trencsénben, a mostani sikerüknek köszönhetően feljöttek a negyedik helyre.

A mérkőzésen Hahn János kezdőként 79 percig volt pályán, Schäfer András nem játszott, míg Szendrei Ákos térdműtétje után lábadozik, Kalmár Zsolt a rehabilitációját tölti.

“Most már karantén-haverok vagyunk” – újabb fordulat állhat be Gulácsi és az edzője egészségi állapotában