Nincs irigylésre méltó helyzetben a három magyar játékost is felvonultató német élvonalbeli Leipzig. A klub pénteken jelentette be, hogy pozitív koronavírusteszt miatt újabb hat személy esett ki, Willi Orbán mellett a csapattagok közül Yussuf Poulsen, Hugo Novoa és Mohamed Simakan tesztje lett pozitív, a szakmai stábból pedig Frederik Gössling kapusedzőnek és egy nem nevesített háttérembernek. Hozzátették: a nevezettek házi karanténba kerültek.

Jesse Marsch vezetőedző és Gulácsi Péter ötnapos karanténja véget érhet a vasárnapi Leipzig-Bayer Leverkusen bajnoki előtt (17.30), ha a PCR-tesztek szombaton negatív eredményt hoznak.

Megvan az esély arra, hogy visszatérjünk holnap – mondta Marsch, akit szerdán Achim Beierlorzer asszisztensedző helyettesített a belga Club Brugge ellen 5-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-csoportmeccsen. Gulácsi helyett a spanyol Josep Martínez védett. Jó eséllyel a magyar válogatott kapus nem játszhat a hétvégén, mivel egy hétig nem edzett, és a fiatal hálóőr kiérdemelte a következő esélyt (a bizonyításra.)

Marsch – akinek szombaton az egyik gyorstesztje negatív, a másik pedig pozitív lett – a házi karanténban töltött időszakáról szólva a következőképpen nyilatkozott.

Újra jól vagyok, csak néhány napig voltak tüneteim. De ezek mostanra már elmúltak. Gulácsinak sem volt semmilyen tünetei, a szombati gyorsteszt nem mutatott egyértelmű eredményt. Most már karantén-haverok vagyunk – viccelődött az amerikai szakember, aki mindennap szoros kapcsolatban állt az első számú kapusával.

Mint ismert, Orbán a belgiumi meccs helyszínéről utazott haza betegség miatt, a védőnek megfázásos tünetei voltak. Az együttes harmadik magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik sérülés miatt nem volt hadra fogható. A klubnál csütörtökön az összes játékost és stábtagot, szám szerint 61 embert teszteltek. (MTI/rblive.de)