Julian Nagelsmann, az RB Leipzig vezetőedzője a pénteki Bielefeld elleni pénteki bajnokit megelőzően tartotta meg szokásos sajtótájékoztatóját. A német szakember főként a sérültek állapotáról beszélt, így került képbe a télen – sajtóhírek szerint 20 millió euróért – szerződtetett Szoboszlai Dominik is, aki hosszú ideje szeméremcsont-gyulladással bajlódik.

Nem tudott előrejelzést adni Szoboszlairól, csak annyit mondott, még jó ideig nem számíthat a magyar középpályásra – összegzett a Sportbuzzer.

Az már korábban eldőlt, hogy a 20 éves középpályás nem lesz bevethető a márciusi Lengyelország, San Marino és Andorra elleni világbajnoki selejtezőmérkőzéseken. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a napokban következőképpen nyilatkozott róla.

Ha Szoboszlai Dominik egy hónap múlva felépül, még 4-5 tétmeccsen pályára léphet klubcsapatában a bajnokság vége előtt. Ez már csak azért is szerencsés lenne, mert biztosan sokkal frissebben fog visszatérni a pályára, mint sokan a keretben. A legutóbbi a PSG-Barcelona találkozóval kapcsolatban is az járt a fejemben ,hogy a franciák 5-6 játékosa is ott lehet ellenünk az Eb-keretben. Milyen kimerültek lesznek a Bajnokok Ligája-szezon végén? Remélem, egy kicsit fáradtan lépnek pályára ellenünk.

Korábban sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk arról, hogy az RB Leipzig a drága kezelések miatt lemondott az Európa-szerte elismert szakemberről, Franz Leberbauer-ről, így a magyar futballista az ausztriai Thalgauban lévő Red Bull edzőközpontban készül a visszatérésre.

Bejött a váltás: Brutálisan megnőtt Szalai értéke – szinte az egész török bajnokság a hátát nézi