Mint ismeretes, hosszú hónapok óta téma volt a külföldi és a hazai sajtóban is Szoboszlai Dominik esetleges klubváltása. Az Ausztriában az idény legjobb játékosának megválasztott 19 éves középpályást hírbe hozták olasz (Milan, Napoli) és angol (Arsenal) csapatokkal is többek között, de ma eldőlt, hogy Szoboszlai egyelőre mégsem távozik még a Red Bull Salzburgtól.

Kedden hivatalosan is bejelentették – nem sokkal azután, hogy a Salzburg 2-2-s döntetlent játszott edzőmeccsen a Liverpoollal -, hogy a magyar légiós a következő idényben is Ausztriában játszik majd.

Olvastam és hallottam, hogy kik érdeklődnek irántam. A családommal is egyeztettem a jövőmmel kapcsolatban és szeretnék újra bajnok lenni a Salzburggal, illetve át akarom élni újra a BL-ben tapasztaltakat. Sokat beszéltem az edzőmmel és a sportigazgatóval is. Számomra az elmúlt félév megmutatta, milyen fontos vagyok a csapat számára, amit a továbbiakban a jó teljesítményemmel segíthetek majd – mondta kedden Szoboszlai, és maradását edzője, Jesse Marsch is megerősítette.

Számomra fontos volt, hogy a csapatnál maradjon. Sokat egyeztettünk az ügynökével, a családjával és vele is, végül pedig arra jutottunk, hogy a legjobb lépés az lesz a karrierjében, ha nálunk marad. Örülünk, hogy emellett döntött, hiszen kiváló teljesítményt nyújtott az elmúlt félévben. Egy szuper játékosról van szó, aki hatalmas fejlődésen ment keresztül, és hihetetlen jövő előtt áll – nyilatkozta a tréner.