Hivatalossá vált, amiről az elmúlt napokban már olvasni lehetett, és korábban a csakfoci.hu is beszámolt róla: Novothny Soma a ciprusi élvonalbeli Anorthosis Famagusta csapatában folytatja pályafutását.

Novothny Soma azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy egy új kihívás érdekében idő előtt szeretné felbontani a szerződését. A kérésének eleget tettünk, köszönjük neki az elkötelezettségét, és minden jót kívánunk neki – mondta a vfl-bochum.de-nek Sebastian Schindzielorz, a Bochum sportigazgatója.

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően a 27 éves támadó – aki a 86-os mezszámot fogja viselni – 2023 májusáig szóló szerződést írt alá a 13-szoros ciprusi bajnokkal. A Bochum a következő eladásból is részesedhet majd a megállapodás szerint.

Az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra a felek, azonban egybehangzó ciprusi lapértesülések szerint Novothny havonta húszezer eurót (7,37 millió forintot) keres majd az Anorthosis Famagustánál.

A korábban többek között Nápolyban, Újpesten, Diósgyőrben és Dél-Koreában is szerepelt Novothny annak az északír Kyle Laffertynek a helyére léphet az Anorthosis keretében, aki a napokban bontott szerződést a ciprusi klubbal.

Novothny tavaly szeptemberben szerződött az akkor még másodosztályú Bochumhoz, melynek színeiben összesen 21 tétmeccsen 3 gólt szerzett. Az idei szezonban csak 74 percet kapott 6 mérkőzésen, csak a Hoffenheim ellen 2–0-ra megnyert hazai összecsapáson volt eredményes.