A görög élvonalbeli Larisszában hétről hétre pályára lépő Nagy Gergely érthető módon még mindig a történtek hatása alatt volt, hallhatóan zaklatott állapotban adott helyzetjelentést.

Verőfényes napsütésben, senkitől sem zavartatva pólóban, rövidnadrágban és papucsban ültem az asztalnál. Egyszer csak arra lettem figyelmes, jobbra-balra elkezdett “kilengeni” az ajtó. Nem tudtam, mi történik körülöttem. Először azt hittem, valami felrobbant. Szinte sokkos állapotba kerültem – kezdte a csakfoci.hu-nak Nagy Gergely, aki a történtek ellenére, igyekezett visszaadni hűen a ma délelőtt történteket.

Azzal a lendülettel felpattantam, nyitva hagytam mindent, papucsban sprinteltem lefelé, amit aztán a nagy igyekezet közben elhagytam. Az utcára már mezítláb értem le. A házban lakók közül mindenki hasonlóan tett, mentette az életét. Nem túlzok, de az utcán, a parkban van jelenleg az egész város, most senki nem foglalkozik a koronavírus-járvány miatt meglévő szigorú óvintézkedésekkel, és a csoportosulás tiltásával. Kétségbe vannak esve az emberek. Mi is itt vagyunk a félcsapattal az egyik belvárosi parkban, a mai edzésünket lefújták.

Ilyet még soha nem tapasztaltam, legfeljebb olvastam róla könyvekben, vagy láttam egy katasztrófa-filmben.

Utólag visszagondolva többnek tűnt a rengés időtartama, de valójában 10-15 másodperc volt csak. A lépcsőházban dőlt össze minden, kisebb-nagyobb vakolat darabok mindenütt. Amikor egy kis időre vége lett, összeszedtem a bátorságomat, hogy felmenjek és átöltözzek. Mire felértem, újabb rengés rázta meg a házat.

Azonnal jöttem le az ötödikről, nagyon ijesztő volt, ahogy mozog alattam a lépcső.

A lakásban minden össze-vissza van, a fürdőszobától kezdve az előtérig. Remélem, nem lesz nagyobb baj, borzalmas volt átélni. Jelenleg senki sem mehet vissza az épületekbe. A helyiek azt mondják, a következő két-három órára is várnak hasonló erejű rengést, mint amilyen az első volt – zárta szavait Nagy Gergely.

LENKÓ PATRIK