Kedden este a Bristol City magyar válogatott középpályása, Nagy Ádám ismét gólt szerzett az angol másodosztályban (Championship) – ezúttal a QPR volt a szenvedő fél. A hetek óta mind klub-, mind válogatott szinten remek formában játszó játékos 1-1-es állásnál, az 50. percben egy balról érkező labdát szelídített meg a tizenhatos vonalánál, rendkívül hidegvérűen verte át emberét egy lövőcsellel, majd egy másik közbeavatkozó védőt is becsapó lapos kísérlettel vette be a hazai kaput, ezzel beállította csapata újabb sikerét és továbbra is versenyben vannak a feljutásért.

Nagy – aki ismét csapata egyik legjobbja volt – a meggyőző teljesítményével ezúttal is felhívta magára a szakértők figyelmét. Nem véletlen, hogy a meccs utáni értékelésben a Bristol Post újságírójától 8-as osztályzatot kapott, ami csapatában holtversenyben a legmagasabb volt.

Négy perc után óriási lehetőség adódott előtte, amikor összejátszott Martinnal, azonban a tizenhatoson belüli lövése elkerülte a kaput. A szünet után nagyszerűen fejezte be a támadást, lövése a rövid sarokban kötött ki, és folytatta a közelmúltban mutatott jó formáját. A második félidőben többször is jól, jó ütemben tört előre a középpályán – olvasható a magyar válogatott középpályásról az értékelés.

Dean Holden vezetőedző az elmúlt hetekhez hasonlóan, most is kiemelte Nagy teljesítményét.

Fantasztikus az energiaszintje. Nyolc mérkőzésünk van ebben a hónapban, bár nehéz a sorsolásunk, mégis remek lehetőség előtt állunk. Már majdnem a szezon felénél járunk így karácsonyhoz közeledve, ami igen kemény időszak lesz számunkra.

És mi Nagy Ádám jó formájának titka? Erről a következőképpen vélekedett.

Ha rendszeresen sokat játszol és közben nyersz, egyáltalán nem érzed magad mentálisan vagy fizikailag fáradtnak, mert motivál, hogy csak játssz és folyamatosan nyerj. Az elmúlt két és fél hétben már sok meccset játszottam, de mindent megteszek annak érdekében, hogy eleget pihenjek, megfelelően étkezzek és a lehető leggyorsabban regenerálódjak – nyilatkozta korábban a Bristol City légiósa, aki legközelebb szombaton, a Birmingham elleni bajnokin ismét igazolhatja jó formáját.

A remeklő Nagy Ádám hidegvérrel vágta be a győztes gólját Angliában – videó