Mint ismert, vasárnap a DAC magyar válogatott középpályása, Schäfer András nagy gólt lőtt a Slovan Bratislavának, csapata azonban végül döntetlent játszott a szlovák élvonal rangadóján. A rangadón pályára lépett az előző héten szerződtetett NB I-es gólkirály, Hahn János is, aki a kapuba is talált, de a VAR les miatt elvette a látványos gólját, majd a hajrában is a korábbi paksi csatár került főszerepbe, de az elsőre erősen gyanúsnak tűnő felvágásáért végül – megint a VAR jelzésére – nem adott büntetőt a játékvezető.

– Úgy gondolom, jól szálltam be a Slovan elleni rangadóba, jól mozogtam, jól is éreztem magam a pályán, de hát sajnos nem sikerült győznünk, illetve én sem rúgtam gólt. Csak majdnem. Álomszerű lett volna, ha egy ilyen meccsen szinte az első labdaérintésből gólt tudok szerezni, de sajnos nem adatott meg. Van egy játékvezető és egy videóbíró, én csak érzésekről tudok beszélni, és úgy érzem, nem voltam lesen. De el kell fogadnunk, hogy akinek számít a véleménye, aszerint les volt – mondta a molcsapat.hu-nak Hahn, aki aztán az elmaradt büntetőről is szót ejtett. – Nem vádolok senkit semmivel, de úgy gondolom, a két ítélet közül legalább az egyiket a mi javunkra kellett volna fújni. Nem azért, hogy az én bemutatkozásom tökéletes legyen, hanem azért, mert azzal megnyertük volna a meccset, méghozzá szerintem megérdemelten.

A magyar válogatott csatár hozzátette, mindenki nagyon csalódott volt a meccs után, de mára egy kicsit azért változott a hangulat.

– Óriási hangulatú, kiváló meccset játszottunk, és a második félidőben jobbak voltunk a címvédőnél, ami nem kis dolog egy fiatal, kicsit még összeszokatlan csapattól. Ahogy a többiek, úgy én is megpróbálok a pozitívumokra koncentrálni, mert szerencsére abból is akadt bőven.

Már érkezésem előtt éreztem a szurkolók szeretetét, aztán amikor elmentem bemelegíteni, és főleg, miután pályára léptem, fantasztikus volt átélni a felém áradó szeretetet. Nagyon szerettem a paksi stadionban játszani, de bevallom, a MOL Aréna atmoszférájától a hideg is kirázott.

Pontosan erre számítottam, amikor ide igazoltam – folytatta Hahn, aki végül arra is válaszolt, hogy melyik érzés erősebb: a jó játék, és a szezon első elhullajtott Slovan-pontjai miatt érzett büszkeség, vagy a “mi lett volna, ha…” érzés. – Pozitív ember vagyok, mindenben azt keresem, ami többé és jobbá tesz. Most például az jár a fejemben, hogy az a bizonyos ellenszél, amiben a DAC játszik Szlovákiában, csak még erősebbé, még elszántabbá, sőt még dacosabbá tesz majd.

A Slovan edzője elismerte, jobb volt a DAC: “Nem sajnálom, hogy Hahnt nem állítottam be korábban”