Kedd délután 2-0-s hazai győzelmet aratott a DAC a Szenice elleni utolsó őszi bajnokin, Kalmár Zsolt pedig meglőtte szezonbeli 11. találatát, amivel a góllövőlista élére ugrott. A dunaszerdahelyiek csapatkapitánya a sportolunk.sk oldalnak adott interjújában beszélt a mérkőzésről, valamint a csapata őszi idényét is értékelte.

– Nagyon nehéz meccset játszottunk – kezdte a szlovákiai magyar sportportálnak a magyar válogatott játékos. – A foci az érdekes, ugyanis az elmúlt négy meccsen most játszottunk a leggyengébben, nem alakítottunk ki annyi helyzetet és mégis nyert a csapat. De az a legfontosabb, hogy az utolsó meccsen három pontot hoztunk. Ez kellett a bajnokságban, és mindenkinek a lelkének. Nem volt könnyű két hét, nem jöttek az eredmények, de nyertünk. A legfontosabb, hogy mindenki odatette magát és elhoztuk a három pontot. Fontos volt, hogy győzelemmel zártuk az évet. A csapat egész évben nagyon jól dolgozott, tette a dolgát. Az elmúlt két hét során nagyon sok pontot hullajtottunk el, ezért futunk az első helyért. Végig kell csinálnunk egy jó téli felkészülést, és visszajönnek a sérültek. Akik visszajönnek, motiváltak lesznek és úgy vágjanak neki a félévnek, hogy az első helyen végezzünk.

A csapatkapitánynak nem volt nehéz gólja a találatánál, hiszen Divković passza után csak az üres kapuba kellett bepasszolni a labdát.

– Igen, a csapattársam mondhatja is, hogy megkaptam a karácsonyi ajándékomat. De köszönöm Nikonak, hogy lepasszolta, ő is be tudta volna rúgni. De ez csapatmunka volt, mert nyertünk. Örülök, hogy 11 gólos vagyok a bajnokságban, remélem, a következő félszezonban ugyanennyit tudok nyerni – folytatta Kalmár, majd összegezte a DAC őszi teljesítményét. – November közepéig minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Mindenki rólunk beszélt, arról, milyen jól játszik a csapat. Volt egy kis hullámvölgy, de aki focizott, és tudja, hogy milyen időszak ez, az megérti a csapatot. Mindent megtettünk, még akkor is, ha kikapott a csapat. A Szenice elleni mérkőzés fontos volt, meg kellett nyernünk, mindegy, hogy milyen játékkal.

Úgy gondolom, a csapat nagyon sokat tett a szezonban, történelmet írtunk, rekordot döntöttünk. A zsinórban megnyert mérkőzéseket nem szabad elfelejteni.

Mindig vannak negatív érzések, ha kikaptunk, de fontos, hogy higgyünk magunkban és tovább csináljuk azt a filozófiát, amit Bernd Storck hozott a klubba. Nagyon sok helyen járt, tudja, mit kell csinálni és sikeres a csapat. A legfontosabb, hogy a következő fél évben ne hullajtsunk el pontokat. Erre mentálisan is fel kell készülnünk, ugyanis a csapat talán mentálisan elfáradt. Jöttek a sérülések, fogytak a játékosok, de összességében a csapat nagyszerű teljesítményt nyújtott. Ami hiba volt, ki kell küszöbölnünk és meglátjuk, a szezon végén hol fogunk állni.

A magyar középpályás kiemelte, hogy a DAC mentálisan elfáradt az ősz végére, de úgy gondolja, ha az egész csapat együtt lesz, lesz 20-25 játékosuk, akkor tudnak rotálni és a szezon végén ez nem fog előfordulni. Az interjú végén Kalmár egyetértett azzal, hogy ez volt pályafutása eddigi legjobb fél éve.

– Úgy gondolom, mindent megtettem, hogy július elején olyan formába lendüljek, amit elvárok magamtól. Ennyivel nem elégszem meg, ugyanis szerintem tudok még jobb teljesítményt is nyújtani. Ezt a formát szeretném a továbbiakban is továbbvinni – zárta Kalmár.