Mint az szerdán hivatalossá vált, hónapok után aláírt új csapatához Dzsudzsák Balázs. Az előző szezon vége óta szabadon igazolható szélső az arab emírségekbeli al-Ittihad Kalbában folytatja pályafutását. A magyar válogatott keretéből épp “klubnélkülisége” miatt kiszorult 31 éves szélső Instagram-oldalán adott magyarázatot döntésére a szurkolóknak.

Ezt a nyílt levelet / üzenetet közöljük az alábbiakban, módosítás nélkül:

Tisztelt Szurkolók! Kedves Barátaim!

Szeretnélek tájékoztatni Titeket az elmúlt hónapok történései okán.

A nyár elején, határozott tervem volt a jövőmmel kapcsolatban: vissza akartam térni az európai fociba! Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve, mégegyszer megmutathassam nektek akik szeretnek, és azoknak is akik már kételkedtek képességeimben, hogy érek még valamit, ezen a szinten is. Feltett szándékom volt, hogy vagy egy jegyzett bajnokságba, vagy egy olyan klubba igazoljak, melynek európai kupa szinten is vannak ambíciói.

A nyár hosszú volt, és én türelmesen vártam, a megfelelő ajánlatra, de legnagyobb bánatomra nem kaptam ilyet. Majd minden bajnokságból akadtak érdeklődők,de konkrét ajánlatig sajnos sehol nem jutottunk el.Nagyon sokan dolgoztak azon hogy ez sikerüljön Nekik is szeretném megköszönni a munkájukat!

Aki ismer tudja,hogy ahogy a pályán úgy az életben is mindig őszintén tiszta szívvel élek.Teljesíteni pedig csak úgy tudok, ha bíznak, és hisznek bennem. Mivel a pénz velem kapcsolatban régen is, most is központi téma, egy dolgot fontos tisztázni.Amikor a fejembe vettem, hogy visszatérek, tisztában voltam vele,hogy az eddigi bérem töredékét kereshetem meg Európában.Ezért kész is voltam a kompromisszumra,mert tudtam hogy ezért nekem is áldozatot kell hozzak. Szívemhez közeli,és szép befejezése lett volna a karrieremnek a holland vonal,de sajnos ez sem jött össze,mert az érdeklődők között nem volt olyan klub, amelyikkel egyezett volna az ambíciónk.

Így hát maradt,az Al Ittihad Kalba akik már a nyár elejétől folyamatosan kerestek,és vártak Rám! Mivel az elmúlt két évet itt töltöttem igy tudtam mit várhatok ettől a bajnoksagtól és az elöbb leirtak alapján nem volt más lehetőségem kézenfekvönek tünt,hogy itt folytatom tovabb! Szeretném megköszönni a Ferencváros Vezetőinek és Játékosainak,hogy lehetővé tették számomra hogy a nyár folyamán velük készülhessek!

Lépnem kellett,mert nem várhattam tovább. Marco Rossi szövetségi kapitány, -érthető módon – csak akkor látja helyemet a válogatottban ha van csapatom és jol teljesitek!

Nekem,ahogy mindig úgy most is, Magyarország és a Magyar válogatott az első számú klubom. Tisztelettel Dzs.B

View this post on Instagram

Tisztelt Szurkolók! Kedves Barátaim! Szeretnélek tájékoztatni Titeket az elmúlt hónapok történései okán. A nyár elején, határozott tervem volt a jövőmmel kapcsolatban: vissza akartam térni az európai fociba! Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve, mégegyszer megmutathassam nektek akik szeretnek, és azoknak is akik már kételkedtek képességeimben, hogy érek még valamit, ezen a szinten is. Feltett szándékom volt, hogy vagy egy jegyzett bajnokságba, vagy egy olyan klubba igazoljak, melynek európai kupa szinten is vannak ambíciói. A nyár hosszú volt, és én türelmesen vártam, a megfelelő ajánlatra, de legnagyobb bánatomra nem kaptam ilyet. Majd minden bajnokságból akadtak érdeklődők,de konkrét ajánlatig sajnos sehol nem jutottunk el.Nagyon sokan dolgoztak azon hogy ez sikerüljön Nekik is szeretném megköszönni a munkájukat! Aki ismer tudja,hogy ahogy a pályán úgy az életben is mindig őszintén tiszta szívvel élek.Teljesíteni pedig csak úgy tudok, ha bíznak, és hisznek bennem. Mivel a pénz velem kapcsolatban régen is, most is központi téma, egy dolgot fontos tisztázni.Amikor a fejembe vettem, hogy visszatérek, tisztában voltam vele,hogy az eddigi bérem töredékét kereshetem meg Európában.Ezért kész is voltam a kompromisszumra,mert tudtam hogy ezért nekem is áldozatot kell hozzak. Szívemhez közeli,és szép befejezése lett volna a karrieremnek a holland vonal,de sajnos ez sem jött össze,mert az érdeklődők között nem volt olyan klub, amelyikkel egyezett volna az ambíciónk. Így hát maradt,az Al Ittihad Kalba akik már a nyár elejétől folyamatosan kerestek,és vártak Rám!Mivel az elmúlt két évet itt töltöttem igy tudtam mit várhatok ettől a bajnoksagtól és az elöbb leirtak alapján nem volt más lehetőségem kézenfekvönek tünt,hogy itt folytatom tovabb!Szeretném megköszönni a Ferencváros Vezetőinek és Játékosainak,hogy lehetővé tették számomra hogy a nyár folyamán velük készülhessek! Lépnem kellett,mert nem várhattam tovább.Marco Rossi szövetségi kapitány, -érthető módon – csak akkor látja helyemet a válogatottban ha van csapatom és jol teljesitek! Nekem,ahogy mindig úgy most is, Magyarország és a Magyar válogatott az első számú klubom🇭🇺 Tisztelettel Dzs.B

A post shared by Dzsudzsak Balazs (@balazsdzsudzsak7) on