Nemcsak a csapat nélküli játékosok kezdőtizenegyébe került be Dzsudzsák a német Transfermarkt összeállításában, hanem értéke alapján az összesített lista dobogójának harmadik helye is az övé, Samir Nasri és Bakiry Sako mögött.

Dzsudzsák már tárgyal lehetséges új klubjával

Mint ismert, Dzsudzsák Balázsnak a magyar bajnoki címvédő és EL-főtáblás MOL Vidi FC is az egyik kérője volt, de a válogatott volt csapatkapitányával a klub végül nem tudott megállapodni – anyagi okok miatt. Ahogy hétfőn elsőként megírtuk, a játékos igényei messze felülmúlták a fehérvári klub által kínált összeget (és ez még inkább így van a Ferencváros esetében); ezzel szemben – arab sajtóhírek szerint – az emírségekbeli Sabab al-Ahli Dubai FC-nél olyan fizetést kaphat, amelyért már szívesen pályára lép.

A legfrissebb kinti sajtóhírek szerint a szélső már tárgyal a klubbal.

Dzsudzsák piaci értéke a Transfermarkt becslése alapján 3,5 millió euró, ennek majdnem duplájára becsülik a képzeletbeli dobogó tetején álló francia Nasriét (6 millió), de a második mali balszélső, Sako értéke is magasabb (5 millió).

A csapaton kívüliek listavezetője, Samir Nasri éppúgy 31 éves, mint Dzsudzsák, és bizonyosan nem látjuk a pályán már idén, az év végéig ugyanis eltiltását tölti. A Manchester City korábbi francia szélsője 2016 decemberében egy Los Angeles-i klinikán, egy infúziós kezelés során a hat óra alatt megengedett adag tízszeresét kapta, megsértve így a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályait.

Az egy évvel fiatalabb Bakary Sako a nyáron szakított a Crystal Palace-szel és a mali válogatott támadó középpályása a korábbi súlyos bokasérülése miatt nem biztos, hogy túl kelendő jelenleg. A harmadik helyre holtversenyben került Claudio Yacob: az argentin középpályás hat év után távozott a West Bromwich Albiontól, ahol lejárt a szerződése.

A furcsa álomtizenegyben az érték alapján is egy kapust találunk a többiek mögött: a szintén argentin Óscar Ustari elvileg 1 millió eurót ér és a mexikói Atlasszal szakított a nyáron.