Mint ismeretes, egyre több európai ország sport-, illetve futballéletében is sok fennakadást okoz már a koronavírus-járvány. A kontinensen leginkább érintett Olaszországban például már mérkőzések maradtak el vagy kerültek zártkapus megrendezésre, de szó van arról is, hogy a teljes helyi futballéletet leállítják, míg Németországban is arról szólnak már a hírek, hogy a következő hétvégén nézők nélkül rendezhetik meg többek között a Bundesliga-forduló jelentős részét is.

Itthon egyelőre alacsonyabb osztályú találkozókat érintett egyelőre a járvány, főként az elővigyázatosság jegyében maradtak el mérkőzések, valamint a Budapest Honvéd olasz szakvezetőjének, Giuseppe Sanninónak kell kényszerpihenőt tartania.

Most pedig egy futballkötődésű rendezvény megtartását lehetetlenítette el a vírus terjedése: az MLSZ Oktatási Központja jelentette be és a jelentkezők részére e-mailt is küldött arról, hogy a tervekkel ellentétben mégsem tart szakmai előadást Budapesten Dárdai Pál. A magyar tréner korábbi berlini segítőjével, Admir Hamzagiccsal együtt beszélt volna vendégelőadóként hétfőn, egy kreditpontgyűjtő konferencián, az edzőképzés részeként, ám az előadás végül elmarad.

“A magyarországi koronavírus fertőzés megjelenése miatt elővigyázatossági okokból – az MLSZ Orvosi Bizottsága Elnökének határozott egyetértésével – az Önök, a családjuk és a munkahelyi környezetük megóvása érdekében is a 2020. március 09-i kreditpontszerző konferenciát lemondjuk.

A vis major helyzetre tekintettel az Edzőképzés vezetőjének, Sisa Tibor úrnak a döntése alapján a konferencián megszerezhető 10 kreditpontot Önöknek jóváírjuk.

Szeretném kérni, hogy levelünk elolvasása után tegye meg, hogy a konferencia elmaradásáról Ön is értesíti kollégáit, mert előfordulhat, hogy nem mindenki olvassa el ezt az üzenetet! Ezt előre is köszönjük Önöknek!”olvasható az MLSZ-edzőképzés oldalán.

Egy másik Dárdai-rendezvény is elmarad

A volt kapitány egy balassagyarmati “talk-show-nak” is vendége lett volna a keddi napon, sőt, nyilvános edzést is tartott volna a Nógrád megyei városban, ám a rendezők bejelentették, hogy az esemény egy későbbi időpontban kerül majd megrendezésre.