Szinte teljesen biztos, hogy Nikolics Nemanja a télen elhagyja a Legia Varsót, amely nyíltan árulja is őt. A magyar csatár már maga is beszélt a klubváltásról, elismerte, hogy miután mindent elért az együttessel, így szívesen nézne új kihívások után. A játékosnak a Chicago Fire személyében komoly amerikai ajánlata van, de például Kínában is örömmel látnák.

A magyar válogatott futballista ára sem kérdéses. Számtalan helyen közölték, hogy aki 2,8 millió eurót fizet a Legiának, az viheti Nikolicsot, persze, csak ha sikerül a játékossal is megegyeznie. A 2,8 milliós összeg a nemzetközi futballban nem számít nagy transzferárnak, a Legia és a magyar labdarúgók életében azonban egészen kiemelkedő pénzmennyiségről van szó.

A sport.se.pl összeállította, hogy Niko hol foglalhat helyet a legdrágább Legia-játékosok listáján (már ami a távozók átigazolási összegét érinti), ennek apropóján pedig lejjebb honlapunk is megnézte, hogy az összeg a magyar játékosok átigazolásai között mennyire számít magasnak az elmúlt időszakban.

A Legia legdrágább távozói (az átigazolási összeget tekintve, zárójelben a játékosok új klubjai)

9. Miroslav Radovic (Hebei China Fortune) – 2 millió euró
9. Ariel Borysiuk (FC Kaiserslautern) – 2 millió euró
8. Artur Jędrzejczyk (Krasznodar) – 2,2 millió euró
7. Krystian Bielik (Arsenal) – 2,25 millió euró
6. Rafał Wolski (Fiorentina) – 2,7 millió euró
5. Dominik Furman (Toulouse) – 2,75 millió euró
4. Dawid Janczyk (CSZKA) – 2,9 millió euró
3. Maciej Rybus (Tyerek) – 3,2 millió euró
2. Ondrej Duda (Hertha) – 4,2 millió euró
1. Łukasz Fabiański (Arsenal) – 4,35 millió euró

A fenti listából is látszik, hogy nem sűrűn sikerül ilyen összegért játékost értékesítenie a klubnak, nem véletlen, hogy a Legia is hajlik Nikolics eladására. A magyar válogatott csatár 2,8 millió eurós árával minden bizonnyal az ötödik legdrágább távozó lesz a Legiából.

Alább pedig jöjjenek a magyar játékosokat érintő üzletek. Dzsudzsák Balázs négy klubváltásával is felfért a listára, egyértelműen ő volt az elmúlt években a legkelendőbb magyar játékos, de Szalai Ádámért is szép összegeket fizettek. Nikolicsé 2,8 milliós eligazolásával holtversenyben a nyolcadik legdrágább transzfer lehet.

Megjegyzés: A holtverseny miatt több ötödik és kilencedik helyezett is van. Détári Lajos klubváltása a transfermarkt.de listáján nem szerepel, Döme mai árfolyamon tekintve körülbelül 8 millió euróért igazolt korábban a Frankfurttól az Olimpiakoszba, ezzel holtversenyben harmadik lenne.

A legdrágább magyar transzferek (az átigazolási összeget tekintve, a transfermarkt.de adatai alapján)

9. Dzsudzsák Balázs (DVSC-PSV) 2,50 millió euró
9. Halmosi Péter (Plymouth-Hull City) 2,50 millió euró
8. Németh Krisztián (Kansas – Al-Gharafa) 2,80 millió euró
5. Huszti Szabolcs (Hannover-Zenit) 3 millió euró
5. Gulácsi Péter (Salzburg-Leipzig) 3 millió euró
5. Dzsudzsák Balázs (Bursaspor – al-Vahda) 3 millió euró
4. Szalai Ádám (Schalke-Hoffenheim) 6 millió euró
3. Szalai Ádám (Mainz-Schalke) 8 millió euró
2. Dzsudzsák Balázs (PSV-Anzsi) 14 millió euró
1. Dzsudzsák Balázs (Anzsi-Dinamo Moszkva) 19 millió euró