Februárban a Budapest Honvéd csapatától érkezett Dunaszerdahelyre a 26 éves támadó, Balogh Norbert. A korábban Angliában, Cipruson és Olaszországban is légióskodó csatár a Hazai Pályán adásában beszélt arról, hogy sikerült a Fortuna Ligába szerződnie.

– Én kicsit csalódott voltam, hogy az átigazolásom így elhúzódott. Nagyon örültem a megkeresésnek, úgy éreztem, hogy ez egy nagyszerű ugrási lehetőség számomra. Hála Istennek megvalósult, sikerült idejönnöm, nagyszerűen érzem magam a csapatban a társakkal és nagy büszkeség az is számomra, hogy magyarként itt szerepelhetek – kezdte Balogh. Kalmárral beszéltem, mielőtt idejöttem, hiszen a válogatottból ismerjük egymást, őt kérdeztem a csapatról meg arról, ő hogyan érzi itt magát. Mondta, hogy örül neki, hogy van lehetőség a számomra, hogy idejöjjek. 

Balogh fél évre érkezett a DAC-hoz a kispestiektől, de elmondta, innen is drukkol a piros-fekete csapatnak, ám elsősorban a Dunaszerdahelyre koncentrál, itt szeretne száz százalékot nyújtani és a csapat sikereiért dolgozni.

A korábbi kétszeres magyar válogatott támadó beszélt arról is, miben más a szlovák Fortuna Liga és a magyar NB I.

A szlovák bajnokság sokkal erősebb bajnokság fizikálisan is, meg az agresszivitás szempontjából is. Ez egy teljesen más futball, de eddig minden helyen más volt a foci, ahol eddig voltam. Próbálok ehhez alkalmazkodni, de én úgy érzem, hogy a szlovák bajnokság sokkal agresszívabb, mint az NB I.

– Őszintén én amiatt a közönség miatt igazoltam ide, ami a játékosokat – különösen a magyarokat – itt fogadja. Ezt nagyszerű érzés átélni a pályán, nem is gondolkoztam sokat a megkeresésen, hiszen számomra  ez egy nagyszerű lépés volt. 

Balogh a Nagyszombat (Trnava) elleni mérkőzésen szerezte meg első gólját kék-sárgában. A támadó visszaemlékezett találatára az 1-1-re végződő mérkőzésen.

– Ezen a mérkőzésen minden feküdt, amit az edző megkövetelt tőlünk. Befutottuk a területeket, jöttek a beadások és mi csatárok a tizenhatoson belül vártuk a labdákat. Ez mind meg is valósult és egy ilyen szituáció után jött is a gólom. Ezen a meccsen mindenki azt nyújtotta, amit elterveztünk az öltözőben. Nagyon csalódottak voltunk, mert ezen a mérkőzésen győzelemmel kellett volna lejönnünk a pályáról. Nagy öröm volt, hogy hazai pályán tudtam megszerezni az első gólom, bár nagyobb lett volna az öröm, ha győzni tudtunk volna.

A támadó a Zsolna elleni találkozón betegség miatt nem lépett pályára. Az eltöltött bő egy hónap után pedig úgy látja, hogy minőségi játékosok alkotják a csapatot, mindenkin látszik a győzni akarás, de ezeknek a mérkőzésen kell kijönni.

A DAC szombaton hazai pályán fogadja a Szered együttesét a bajnokság rájátszásában.

– Pont a mai edzésen elemeztük ki a Sered játékát, megnéztük mik az erősségeik, gyengeségeik. Erre fel is készültünk a mai napon, szóval a hét további felében már csak a taktikai dolgokra készülünk és azokat a feladatokat próbáljuk megcsinálni az edzéseken, amiknek a mérkőzésen ki kell jönniük. De mindegy is, hogy kivel játszunk, nekünk úgy kell lejönnünk a pályáról, hogy a három pont a miénk. Hazai pályán a szurkolóink még nagyobb löketet tudnak adni, szóval én bízom benne, hogy a hétvégén győztes meccsen tudunk távozni a pályáról – zárta az interjút Balogh.

“A Fradinál nem kaptam meg a játékperceket, nehéz volt feldolgozni” – Szánthó szerint Szlovákiában inkább darálás van, mint szép foci