Az Illés Akadémiáról igazolt a West Ham Unitedhez a 16 esztendős Hegyi Krisztián. A tehetséges hálóőr védte a magyar válogatott kapuját a májusi, a mieink számára vb-kvalifikációt érő ötödik helyet hozó U17-es Európa-bajnokságon is. A fiatal kapus a Digi Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozott.

– Három-négy év múlva már komoly szinten lehetek, de ehhez még sokat kell dolgoznom – mondta Hegyi, aki a kedvenceit is kiemelte. – Nagyon kedvelem de Geát, hasonlítok is a stílusára, hiszen ő is magas és vékonyabb testalkatú. A magyarok közül pedig Gulácsi az, akit nagyon szeretek, remek éve volt a Bundesligában, és a kapusedzőm is dolgozott vele korábban.

Az említett kapusedző pedig nem más, mint a nemzetközileg is neves Xabi Valero. A spanyol szakember korábban a Real Madrid, a Napoli, a Liverpool és az Inter kapusait is edzette.

– Nagyon profi, minden egyes mozdulatra odafigyel, ha pedig hibát lát, az edzés utáni közös videózáson kielemezzük azt – jellemezte a trénert a magyar fiatal, akinél, mint mondta, Király Gábor felől is érdeklődtek.

– A lábbal való játék nagyon fontossá vált, e miatt tetszik Ter Stegen is – folytatta a kapusposzt változásaira és a jelenlegi elvárásokra vonatkozóan. – A következő néhány évben viszont nem hiszem, hogy nagyobb változások lesznek, az lesz a fontos, hogy a kapus olyan legyen, mint az ötödik védő.

Hegyi Krisztián korosztályos válogatottbeli szereplésének legnagyobb sikere az Eb-ötödik hely és a világbajnoki kijutás.

– Ez a csapat nagy meglepetésekre képes, az Eb is egy ilyen meglepetés volt. Ha hiszünk benne és ilyen lelkesedéssel megyünk ki a pályára, akkor a világbajnokságon is meglepetést okozhatunk majd. A csapategység a legfőbb erényünk.

A hálóőr hozzátette, a West Hamnél két évet követően előreláthatólag kölcsönadnák majd egy felnőtt csapathoz, hogy megszokja azt is, 3-4 év múlva pedig már az első csapatnál számíthatnak rá.

– Az álmom egy topcsapat Európában, lehetőleg a West Ham. Jelenleg, 16 évesen minden adott ahhoz, hogy odakerüljek, csak rajtam múlik – válaszolta Hegyi Krisztián arra a kérdésre, hogy tíz év múlva hol képzeli el a jövőjét.

A TELJES INTERJÚ ITT TEKINTHETŐ MEG!

“Európa egyik legnagyobb tehetsége” – az angol sztárcsapat bemutatta az U17-es válogatott egyik hősét