Ahogyan arról múlt hét szombaton beszámoltunk, a 28-szoros magyar válogatott Guzmics Richárddal erősítette meg keretét a szlovák élvonalbeli Slovan Bratislava. A legutóbb a kínai másodosztályban légióskodó honfitársunk a pozsonyiak hivatalos oldalának adott interjújában elmondta, nem volta még bajnok, ezért is igazolt a Slovanhoz, hogy ez sikerüljön.

A klub idén ünnepli a 100. születésnapját, ami mindenkinek nagyon fontos itt. Azért jöttem, hogy elérje a csapat a céljait, a bajnoki címet és ezzel a nemzetközi indulást. Magas vagyok, szeretem a fejpárbajokat, de az egy az egy elleni párharcokat is keresem – mondta Guzmics, majd felelevenítették neki, hogy a 2016-os Eb-n az osztrákok ellen 31,6 km/h-val sprintelt, amivel az első fordulóban a leggyorsabb volt. – Egy védőnél fontos a gyorsaság is, amit szeretnék kamatoztatni a Slovannál.

A Haladásnál kapitány voltam, ezt követően három szép évet töltöttem a Wisla Krakkónál. Utána Kínában olyan játékosok ellen szerepelhettem, mint Hulk, Oscar, Paulinho vagy Witsel.

Az egyeztetések alkalmával kikértem Holman Dávid és Priskin Tamás véleményét is. Mindketten csak jókat mondtak a klubról és a szlovák bajnokságról is.

A szlovák liga olyan szinten lehet, mint a lengyel, fizikailag erős, ami nekem fekszik – tette hozzá a magyar válogatott hátvéd.

Guzmics azt is elárulta, hogy magyar és szlovák klubok is keresték, Kínában is maradhatott volna, de a Slovan volt a legjobb lehetőség a számára.

Hatalmas álmom, hogy címeket nyerjek, ezért választottam ezt a klubot.

Itt ráadásul a szövetségi kapitány szeme előtt leszek, teljesítményemmel szeretném elérni, hogy visszakerüljek a magyar válogatottba. Az új stadion gyönyörű, nagyon várom már, hogy pályára léphessek benne.

Saját tapasztalatból tudom, ha ilyen szép stadionban játszol, sok néző előtt, akkor 20-30 százalékkal jobb teljesítményre vagy képes – zárta a védő.