A 28-szoros magyar válogatott Guzmics Richárddal erősítette meg keretét a Slovan Bratislava – jelentette be hivatalos honlapján a pozsonyi klub. A középpályás Holman Dávidot is foglalkoztató, épp a négy magyar játékost a keretében tudó Dunaszerdahely előtt listavezető fővárosi egyesület egy évre szerződtette a hátvédet.

A 31 esztendős Guzmics korábban Magyarországon a Haladásban, Lengyelországban a Wisla Krakow-ban is futballozott, legutóbb, 2017 óta a kínei Jenpien Funde csapatában szerepelt.

A magyar válogatott összes 2016-os Európa-bajnoki meccsén lehetőséget kapó védő holnap már csatlakozik is a Törökországban edzőtáborozó új csapattársaihoz.

“Nagyon örülök, hogy tagja lehetek a legsikeresebb szlovák klubnak – nyilatkozta a szerződés aláírása után a Slovan klubhonlapjának Guzmics. – Azért érkeztem, hogy segítsek a klubnak a céljai elérésében és címek nyerésében. Télen Lengyelországból és Magyarországról is volt ajánlatom, de a Slovant választottam. Trófeákért akarok küzdeni, és az új stadion is remek benyomást tett rám.”

DAC: “Ha a Fradi vagy a Vidi bekopogtat egy ajánlattal, meg kell hallgatnunk őket” – interjú a szlovák-magyarról és az NB I-es piacról, pénzekről