Már az előző idény közben beszámolt arról a csakfoci.hu, hogy komoly anyagi gondokkal kellett (sikertelenül) megküzdenie az NB II-es Sopronnak, a játékosok fizetése is elmaradt, igazából már ígéret sem maradt a tartozások rendezésére.

A csapat végül simán kiesett a másodosztályból és úgy tűnt, az NB III-et sem tudja vállalni majd, miután a hiánypótló határidők lejártak, az MLSZ-hez és az önkormányzathoz nem érkezett sem adósságmentes igazolás, illetve az NB III-as működéshez szükséges fedezet sem, így a kft. megmentésére nem maradt semmi esély, ezzel megszűnik a labdarúgócsapatot működtető cég.

A megoldást végül a helyi utánpótlás-egyesület, az SC Sopron szolgáltatta, amely saját erőből, önálló felnőtt csapatot indít a megyei első osztályban.

“Immár hivatalos! Férfi felnőtt csapatunk a megyei I. osztályban kezdheti meg a 2018-2019-es bajnoki évet!

A Soproni VSE NB II-es csapatának csődje nehéz helyzetbe hozta az SC Sopront is, hiszen a közel 600 utánpótláskorú labdarúgót foglalkoztató egyesület önhibáján kívül felnőtt csapat nélkül maradt. Az SC Sopron mindig is fontosnak tartotta, hogy megfeleljen a Magyar Labdarúgó Szövetség előírásainak, mind sportszakmai, mind pedig pénzügyi szempontból. Sajnos, korábban pont a klublicence előírása nem tette lehetővé számunkra, hogy saját jogon és néven felnőtt csapatot indíthassunk a megyei osztályban.

Egy utánpótlás-nevelő klub azonban nem maradhat cél és felnőtt csapat nélkül! Leány szekciónk immár második éve működik Kiemelt Képzési Központként, amelynek csúcsán saját jogon egy NB II-es női felnőtt csapat található, így látjuk és tapasztaljuk, hogy mennyire fontos a felnőtt csapat egy egyesület életében! Sportolóink fejlődése érdekében az SC Sopron, amint lehetősége nyílt rá önálló férfi felnőtt csapatot nevezett be a megyei bajnokságban, egyúttal – a sporttörvény adta lehetőséggel élve – méltányossági kérvénnyel fordultunk az MLSZ-hez, hiszen korosztályos válogatottakat is nevelő egyesületünk minden előírásnak és feltételnek megfelel a magasabb osztályban való szerepléshez. Ezúton is köszönjük az MLSZ-nek a támogatását, akik felkérték egyesületünket, hogy 16. csapatként vegyen részt a megyei I. osztály küzdelmeiben” – olvasható az SC Sopron Facebookon megjelent közleményében.

Immár hivatalos! Férfi felnőtt csapatunk a megyei I. osztályban kezdheti meg a 2018-2019-es bajnoki évet! A Soproni…

Közzétette: SportClub Sopron – 2018. augusztus 8., szerda

Csak egy maradhat?

Mindeközben az egyébként ugyancsak megye I-es Soproni FAC csapatának működése került veszélybe. A városvezetés döntésének értelmében ugyanis a Városi Stadion nem a SFAC, hanem az SC Sopron otthona lesz a jövőben, ráadásul utóbbiba csapathoz kerül a SFAC eddigi keretének magja is.

A SFAC néhány napja már csak a jobbára U19-es játékosokból álló gárdával tudott kiállni a Lipót-Pékség csapata ellen a Magyar Kupában.  Hivatalosan azonban egyelőre mindkét soproni gárda tagja a megyei élvonal mezőnyének, az SC Sopron a Gyirmót második csapat, a SFAC pedig Pannonhalmán kezdheti meg bajnoki szereplését szombaton.

Lesz mérkőzés szombaton… ez történt a SFAC-al… Kronológia napra pontosanU 19-es játékos értekezlet döntött arról,…

Közzétette: Soproni FAC 1900 Sport Egyesület – 2018. augusztus 3., péntek