A 22. forduló válogatottja

Gróf (Honvéd) – Lovrencsics (FTC), Gévay (Paks), Kravcsenko (Kisvárda), Burekovic (Újpest) – Petrjak (FTC), Gorriaran (FTC), Gazdag (Honvéd), Nagy D. (Újpest) – Hahn (Paks), Obinna (Újpest)

Gróf Dávid (Honvéd)

Végig magabiztosan állt a kapuban, több nagy védést is bemutatott, előbb Gera távoli bombáját ütötte ki, majd Bognár 11-esét is megfogta.

Lovrencsics Gergő (FTC)

Ezúttal is rengeteget futott és dolgozott, folyamatosan segítette a támadásokat. A beadásai rendre pontosak voltak, a második félidő elején kihagyhatatlan helyzetbe hozta Nguent.

Gévay Zsolt (Paks)

Amellett, hogy a paksi védelem stabil tagja volt, szokásához híven ezúttal is többször előrehúzódott a pontrúgásoknál. A 40. percben kis híján gólt szerzett egy lecsorgót követően, az egyenlítő találatnál pedig sikerült megzavarnia – szabályos keretek között – a DVSC kapusát, Nagy Sándort, aki így a saját kapujába juttatta a labdát.

Anton Kravcsenko (Kisvárda)

A védelem oszlopaként földön és levegőben is határozott volt. Többször feltűnt az ellenfél kapuja előtt, a 15. percben ő szerezte csapata második gólját.

Dzenan Burekovic (Újpest)

Jól zárta le a szélt, a megszerzett labdákat rendre pontosan játszotta meg. Ráadásul góllal vette ki részét a sikerből: a 70. percben szabadrúgásból, 17 méterről tekert a jobb sarokba.

Ivan Petrjak (FTC)

Végig aktív volt a szélen, több ígéretes elfutással és veszélyes megmozdulással hozta nehéz helyzetbe a felcsúti védelmet. Az első félidő végén nem sok hiányzott a gólhoz sem, de éles szögből leadott lövése a kapufán csattant, majd ő harcolta ki a 11-est, amivel vezetést szereztek.

Gazdag Dániel (Honvéd)

Ezúttal is remek teljesítményt nyújtott a kispestiek fiatal középpályása. Hatékonyan segítette a támadásokat, kulcspasszai rendre pontosak voltak. Az első félidő végén 40 méteres pontos indítással ugratta ki Holendert, akit csak 11-est érően tudtak szerelni a védők.

Nagy Dániel (Újpest)

Remekül mozgatta csapatát, szinte minden támadás rajta keresztül futott végig. A második félidő elején jó ütemben előzte meg védőjét és hat méterről a kapuba fejelt, kettőre növelve ezzel az újpestiek előnyét.

Fernando Gorriarán (FTC)

Remekól összefogta a középpályát, nagyon hasznosan futballozott. Bejöttek a cselei, a támadóharmadban rendre pontosan játszotta meg a labdákat. A második félidő elején magabiztosan értékesítette a 11-est, amivel a Fradi megszerezte a vezetést.

Hahn János (Paks)

A gól nélküli első félidőben is végig aktív résztvevője volt a Paks támadásainak, több lövéssel és veszélyes beadással okozott gondot a debreceni védőknek. A tolnaiak házi góllövőlistájának vezetője a második játékrészben végül be is talált, a 68. percben magabiztosan értékesítette a tizenegyest, megszerezve ezzel a három pontot a csapatának.

Obinna Nwobodo (Újpest)

Nálunk ő a fordulója játékosa. Megadta az alaphangot a Diósgyőr elleni mérkőzésnek, hiszen már az 5. percben betalált egy szép mozdulatot követően. Utána is végig kapura veszélyesen futballozott és kiosztott két gólpasszt.

A forduló cseréje: Zsótér Donát (Újpest)

Hét percet kapott a meccs végén, ezalatt adott egy gólpasszt és ő alakította ki az 5-0-s végeredményt.

A forduló edzője: Nebojsa Vignjevic (Újpest)

Ellentmondást nem tűrő támadófocit produkáltak, főleg a második félidőben jött be nekik minden, így kiütéses győzelem lett a vége. Legutóbb csaknem öt évvel ezelőtt nyert ilyen arányban az Újpest.