A 7. forduló válogatottja

Banai (Újpest) – Nagy T. (Kaposvár), Bobál D. (ZTE), Nagy Zs. (Puskás Akadémia) – Simon K. (Újpest), Vadócz (Honvéd), Leandro (Ferencváros), Gyurcsó (Puskás Akadémia) – Ben-Hatira (Honvéd), Feczesin (Újpest), Radó (ZTE)

Banai Dávid (Újpest)

Végig magabiztosan állt a kapuban. A legnagyobb védését az első félidő közepén mutatta be, amikor Futács lövését a lécre paskolta.

Nagy Tamás (Kaposvár)

A védelem oszlopa volt, jól segítette ki a társait, sok fejpárbajt nyert. Egy szép 10 méteres fejessel ő szerzett vezetést csapatának a Diósgyőr ellen.

Bobál Dávid (ZTE)

Jól használta ki a fizikai erejét, rendre lefejelgette a magas labdákat. A támadásokat is hatékonyan segítette: az első találatot megelőzően ő adta a gólpasszt Radónak.

Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)

Jól oldotta meg a védekező feladatát, lezárta a szélt, sokat futott. Arra is maradt energiája, hogy szinte az egész mérkőzésen segítse a támadásokat, beadásai és az ellenfél támadó harmadán belüli passzai rendre pontosak voltak.

Simon Krisztián (Újpest)

Nagyon aktív volt, az Újpest minden támadása rajta keresztül futott végig. A meccs legvégén gólpasszt adott Feczesinnek, amivel csapata bebiztosította a győzelmet.

Vadócz Krisztián (Honvéd)

A középpályás csapata egyik legjobbja volt, pazarul irányított, jól mozgatta társait. A második félidőben a második kispesti találat előtt ő adta a gólpasszt Ben-Hatirának.

Leandro de Almeida (Ferencváros)

Egy héten belül másodszor szerzett fontos gólt. Ezúttal a 86. percben, amikor már sokan elkönyvelték a döntetlent, 19 méterről kilőtte a kisvárdai kapu bal alsó sarkát.

Gyurcsó Ádám (Puskás Akadémia)

Végig kapura veszélyesen játszott. Bebizonyította, hogy a felcsútiak húzóembere lehet a szezon során. Az ő duplájával nyert a PAFC Debrecenben.

Anis Ben-Hatira (Honvéd)

Pontos labdákkal hozta helyzetbe játékostársait, nagy kedvvel futballozott. A második félidő elején három védőt is elfektetett a tizenhatoson belül, majd higgadtan lőtt a kapuba.

Feczesin Róbert (Újpest)

Remek igazolás volt a rutinos támadó, hiszen már a negyedik gólját szerezte. Fehérváron előbb kiosztott egy gólpasszt, majd a ráadásban eldöntötte a mérkőzést. Kiváló teljesítménye válogatott meghívót ért.

Radó András (ZTE)

Az újonc legveszélyesebb játékosa volt, nem tudták őt tartani a védők, öt alkalommal is szabálytalanul állították meg. Rendkívül hatékonyan futballozott, szerzett egy gólt, kiosztott két gólpasszt és egy ízben a kapufát is eltalálta.

A forduló cseréje: Sajbán Máté (Mezőkövesd)

A Budaörstől igazolt támadót másodszor cserélték be az idei szezonban és máris megszerezte az első NB I-es gólját. Ráadásul nem is akármilyen találat volt: a félpályától indult meg, majd 17 méterről kilőtte a kapu jobb sarkát.

A forduló edzője: Nebojsa Vignjevic (Újpest)

A mérkőzés előtt hiába választotta el 11 pont az Újpestet a Viditől, a lilákon látszott, hogy nyerni mentek Sóstóra. Rendkívül fegyelmezetten játszottak, támadásaik pedig veszélyesek voltak. A hajrában aztán két kontrának köszönhetően megszerezték a három pontot.