A 26. forduló válogatottja

Malenica (DVTK) – Farkas (Mezőkövesd), Perkovic (MTK), Civic (FTC) – Ikenne-King (MTK). Dimitrov (MTK), Laidouni (FTC), Cseri (Mezőkövesd), Croizet (Újpest) – Beridze (Újpest), Géresi (PAFC)

Marko Malenica (DVTK)

Remek napot fogott ki a Diósgyőr horvát kapusa, több olyan bravúros védést mutatott be a Honvéd ellen, amivel nagyban hozzájárult csapata pontszerzéséhez.

Farkas Dániel (Mezőkövesd)

A mezőkövesdi védelem egyik stabil pontja volt. Több veszélyes beadása volt, a 73. percben közel járt a gólpasszhoz is, hiszen az ő beadásából Vojtus kis híján gólt szerzett a Budafok ellen.

Marko Perkovic (MTK)

Megnyerte a fejpárbajokat Futácsék ellen, ő irányította az MTK védelmét, a teljesítményének köszönhetően nem kaptak gólt a ZTE ellen.

Eldar Civic (Ferencváros)

A tőle megszokott stabil védőmunka mellett végig aktív volt a bal szélen is, sok beadása teremtett veszélyt a paksiak kapuja előtt, valamint egy gólpasszt is adott.

Patrick Ikenne-King (MTK)

Végig remekül, szinte hiba nélkül játszott. Jól oldotta meg a védekező feladatát és folyamatosan segítette a támadásokat is. Teljesítményét a mérkőzés végén egy gólpasszal koronázta meg.

Srdjan Dimitrov (MTK)

Nagyon hasznosan játszott, sok futás jellemezte a játékát. Ő volt a kapocs a védelem és a támadósor között, valamit jó labdákat osztogatott a ZTE ellen 3-0-ra megnyert bajnokin.

Aissa Laidouni (Ferencváros)

Rendkívül fontos egyenlítő gólt szerzett, de sokszor lépett fel a támadók mögé egyébként is, sok akcióban benne volt. Labdaszerzései, passzai az átlag fölé emelték a középpályást.

Cseri Tamás (Mezőkövesd)

Ő volt a mezőkövesdiek “agya” a Budafok elleni győzelem során, amelyen a 13. percben vezetést szerzett csapatának egy szép góllal.

Yohan Croizet (Újpest)

Először volt kezdő a bajnokságban, amit jó játékkal hálált meg. A gólja mellett két gólpasszt is kiosztott a Kisvárda elleni győzelem során.

Giorgi Beridze (Újpest)

Croizethez hasonlóan remekül játszott a Kisvárda elleni bajnokin, ráadásul duplázni is tudott: előbb a 11. percben az ő vezetést szerezte meg csapatának, majd a 35. percben ismét eredményes volt.

Géresi Krisztián (Puskás Akadémia)

A Puskás legjobbja volt a Fehérvár elleni rangadón, ráadásuk az ő remek beadása után szerezte meg Slagveer a győztes gólt.

A forduló cseréje: Jakub Vojtus (Mezőkövesd)

Veszélyesebbé vált a Kövesd támadójátéka Vojtus félidei beállása után, majd a 60. percben ő szerezte meg a három pontot érő gólt csapatának.

A forduló edzője: Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia)

Rendkívül fontos győzelmet arattak a MOL Fehérvár FC ellen, amivel a PAFC óriási lépést tett az ezüstérem felé, hiszen már 8 pont az előnye a fehérváriak előtt.