A 14. forduló válogatottja

Rózsa (Haladás) – Baki (MTK), Jagodics (Haladás), Ristevski (Újpest), Burekovic (Újpest) – Molnár (Mezőkövesd), Hasani (Diósgyőr), Beridze (Újpest) – Novothny (Újpest), Lencse (MTK), Koszta (Mezőkövesd)

Rózsa Dániel (Haladás)

A Fradi elleni győzelem hőse volt, több nagy védést is bemutatott. A legnagyobb bravúrt Lanzafame 11-esénél hajtotta végre, amikor kapufára tolta a labdát.

Óriási potya után a Fradi-verés hőse lett a kapus: “A kecskeáldozás elmaradt, de tudtam, hogy én fogok védeni”

Baki Ákos (MTK)

A felcsútiak érezhetően inkább a bal szélen próbálták meg “túljátszani” az MTK-t, de a kék-fehérek védelmének jobb oldala végig magabiztosan teljesített. Baki jól védekezett, de a támadásokban aktív volt. Előbb még hajszállal lemaradt egy labdáról, ám pár perccel később – ha nem is könnyen, de – betalált, így az előre játékban is hasznos volt.

Jagodics Márk (Haladás)

Hatékonyan irányította a védelmet, levegőben és a földön is verhetetlen volt. Stabilitást adott a Hali hátsó alakzatának.

Kire Ristevski (Újpest)

Jól helyezkedett, többször eredményesen szerelt. Ilic betörésénél saját testi épségét sem kímélve mentett hatalmasat.

Dzenan Burekovic (Újpest)

Méltó ellenfele volt az utóbbi hetekben remek formát mutató Sassának az újpesti térfélen. A támadásokból is kivette a részét: a sűrű köd ellenére kétszer is gólpasszal segítette a triplázóNovothny Somát.

Molnár Gábor (Mezőkövesd)

Végig nagy kedvvel futballozott a Vidi ellen. Több mélységi passza is eljutott a címzetthez, egy ilyen után született Koszta győztes gólja.

Florent Hasani (DVTK)

Több hasznos megmozdulása volt, végig uralta a középpályát, valamint az ő 21 méterről lőtt álomgóljával szakadt meg a Diósgyőr nyolcmeccses nyeretlenségi szériája.

Giorgi Beridze (Újpest)

Pontrúgásai rendre veszélyesek voltak, az első két gól előkészítése is az ő nevéhez fűződött.

Novothny Soma (Újpest)

A sok bírálat után a pályán is méltó választ adott a kritikusainak. Kiváló helyezkedésének köszönhetően háromszor is betalált a Kisvárda ellen.

Lencse László (MTK)

Most tért vissza a kezdőcsapatba, hiszen a szezon elejével ellentétben az utóbbi időben elmaradtak tőle a gólok. Ezekhez a mérkőzésekhez hasonlóan ezúttal is jól került helyzetbe, jól játszotta meg a labdákat, a különbség az volt, hogy most gólt is szerzett, ő lőtte az MTK vezető találatát.

Koszta Márk (Mezőkövesd)

Nem tudtak vele mit kezdeni a védők, többször került helyzetbe. A második játékrész közepén egy higgadt megmozdulást követően eldöntötte a három pont sorsát, mellyel a kövesdiek két év után újra nyerni tudtak a fehérváriak ellen.

A forduló cseréje: Torghelle Sándor (MTK)

Az elmúlt hetekben kezdett, most a kispadról kellett beszállnia, de ez nem szegte a kedvét: beállt a hajrára, küzdött, és egy látványos mozdulattal eldöntötte a meccset. A szintén csereként bevetett Kulcsár remek passza után kapásból lőtt a hálóba.

A forduló edzője: Horváth Ferenc (Haladás)

Remekül megszervezte csapata védekezését, végig bátran játszották, elhitték, hogy hat vereség után a Fradit le tudják győzni, ami végül be is következett.