A 9. forduló válogatottja

Németh (Újpest) – Ferreira (MTK), Stopira (Fehérvár), Lesjak (ZTE) – Hidi (Honvéd), Bognár (Paks), Somália (Ferencváros), Sassá (Kisvárda) – Sajbán (Paks), Prosser (MTK), Miovski (MTK).

Németh Márk (Újpest)

18 évesen kényszerből került az újpestiek kapujába és ugyan gyorsan kapott három gólt, amelyekről nem igazán tehetett, ezt követően viszont sorra mutatta be a bravúrokat. A második félidőben Gera, valamint Prosser közeli lövését is hatástalanította és a kimozdulásainál is rendre megszerezte a labdákat.

Tiago Ferreira (MTK)

Csapata egyik legjobbja volt úgy, hogy a mérkőzés előtt napokig nem edzett, nem volt százszázalékos állapotban. Vállalta azonban a játékot, és hatékonyan semlegesítette az Újpesti egyik legjobb támadóját, Junior Tallót, továbbá volt egy mentése is a gólvonalon.

Stopira (Fehérvár)

Rengeteget harcolt, végig küzdött, sok párharcot megnyert. Emellett a támadásokat is hatékonyan segítette, a második félidőben volt egy jó fejese, amit a gólvonalról vágtak ki.

Zoran Lesjak (ZTE)

Az egerszegiek egyik legjobbja volt. Jól oldotta meg a védekező feladatát, ráadásul szerzett egy szépségdíjas találatot 16 méterről a jobb felsőbe.

Hidi Patrik (Honvéd)

A megtizedelt kispestiek vezéregyénisége volt. Jól fogta össze a 75 percig emberhátrányban játszó kispestieket. A második félidő közepén higgadtan értékesített egy 11-est, amivel egy pontot megmentett csapatának.

Bognár István (Paks)

Ezúttal is megcsillantotta kreativitását, jól hozta játékba társait, a pontrúgásai veszélyesek voltak. Az első félidő végén egy 19 méteres pontos lökettel ő alakította ki a 3-2-es végeredményt.

Somália (Ferencváros)

Remek formában van a brazil középpályás, az Újpest után a Vidinek is fontos gólt szerzett. Emellett a mezőnymunkából is kivette a részét az első félidőben.

Sassá (Kisvárda)

Nyerőember lett a Diósgyőr ellen a brazil légiós. Ő szerezte csapata győztes találatát, majd volt egy kapufája is.

Sajbán Máté (Paks)

A paksiak legveszélyesebb játékosa volt, nagy kedvvel futballozott, jól került helyzetbe. Ő fejelte csapata első gólját.

Prosser Dániel (MTK)

Először adott neki lehetőséget a kezdőcsapatban Michael Boris, a támadó pedig két góllal és egy gólpasszal, valamint végig veszélyes játékkal hálálta meg a bizalmat.

Bojan Miovski (MTK)

Szintén nagyon veszélyes volt a kapu előtt, két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét csapata győzelméből.

A forduló edzője: A ZTE szakmai stábja

Mivel Boér Gábor pozitív koronavírus tesztet produkált, nem ülhetett csapata kispadján Felcsúton. Azonban a vezetőedző segítői is remek munkát végeztek. Az egerszegiek 0-1-ről felállva három ponttal távoztak a Pancho Arénából.

A forduló cseréje: Vas Gábor (Paks)

Második mérkőzését játszotta az NB I-ben a paksiak 17 éves játékosa, aki bátran szállt be a Budafok ellen, kis híján pedig gólt is szerzett, de lövése a kapufán csattant.