NB I, a 10. forduló válogatottja

Antal (Mezőkövesd) – Koutroumpis (Újpest), Serafimov (ZTE), Varju (MTK Budapest) – Plsek (Puskás Akadémia), Van Nieff (Puskás Akadémia), Weir (MTK Budapest), Cseri (Mezőkövesd), Csongvai (Újpest) – Koszta (ZTE), Kozák (Puskás Akadémia)

Antal Botond (Mezőkövesd)

Ugyan kényszerből került a kapuba, de maximálisan meghálálta a bizalmat. Óriási védéseket mutatott be a 75 percig emberelőnyben játszó Honvéd ellen, a legnagyobb bravúrja talán Tamás közeli fejesének hárítása volt.

Jorgos Koutroumpis (Újpest)

Stabilitást adott a védelemnek, jól játszotta meg a megszerzett labdákat. A Vidi csatárai nem tudtak átjárni az eszén.

Nikola Serafimov (ZTE)

Hetek óta az egerszegiek húzóembere a macedón védő. Ezúttal is remekül oldotta meg a védekező feladatát, ráadásul ő fejelte a csapat második gólját.

Varju Benedek (MTK Budapest)

Nem kaptak gólt, sőt kevés igazi helyzetet engedtek a Fradinak. A szokottnál sokkal magabiztosabb volt az MTK-védelem, a 20 éves játékosnak több nagy mentése, fontos közbelépése volt.

Jakub Plsek (Puskás Akadémia)

Remekül szűrt, végig aktív volt, pontosan passzolt. Az első gólt megelőzően ő hozta kihagyhatatlan helyzetbe Kozákot.

Yoell van Nieff (Puskás Akadémia)

Ahogy azt már a holland játékostól megszokhattuk, ezúttal is stabilitást adott a középpályának. A harmadik gól előtt pedig szögletből pontosan ívelt Kozák fejére.

James Weir (MTK Budapest)

Egyre jobb formában van, a mezőny legjobbja volt a Fradi ellen, sok labdát szerzett, azokat pedig jól is játszotta meg.

Csongvai Áron (Újpest)

A Fehérvár elleni mérkőzés hőse lett, miután a második félidő elején higgadtan értékesítette a helyzetét, így nagyon fontos három ponthoz juttatva az újpestieket.

Cseri Tamás (Mezőkövesd)

Antal mellett a kövesdiek legjobb teljesítményt nyújtó játékosa volt. Remek labdákat osztogatott a társaknak, volt egy gólpassza, valamint a hosszabbításban értékesített egy 11-est, amivel emberhátrányban nyertek Kispesten.

Koszta Márk (ZTE)

A támadó folytatta remek sorozatát, az utolsó három bajnoki mérkőzésen négyszer volt eredményes, összesen pedig már 6 találatnál jár a bajnoki szezonban, amellyel harmadik a góllövőlistán.

Libor Kozák (Puskás Akadémia)

A cseh válogatott támadó megszerezte első góljait a Puskásban. Kétszer villant Debrecenben, így ő lett Hornyák Zsolt nyerőembere a mérkőzésen.

A forduló cseréje: Madarász Márk (Mezőkövesd)

Ilyen egy jó csere: a 84. percben állt be, majd fél perccel később már egyenlítő gólt szerzett.

A forduló edzője: Michael Oenning (Újpest)

Csapata 80 percig emberhátrányban játszott a Fehérvár ellen, de így sem adta fel a támadások lehetőségét, sőt, több veszélyes helyzetet dolgozott ki a lila-fehér csapat, aminek az első idei győzelem lett az eredménye.