Történelmi sikert ért el a Dunaszerdahely a 2018/2019-es szezonban: a csallóközi együttes ezüstérmesként zárt a szlovák Fortuna Ligában. A klub tulajdonosa, Világi Oszkár a Digi Sport “Reggeli Start” című műsorában elsőként a csapat teljesítményét értékelte.

– A Slovan jobb csapattal rendelkezett és nagyobbak is voltak az elvárásai ebben az idényben, 100 évesek, új stadiont avattak, bajnokok akartak lenni és erre sokat is költöttek, de… Ha megadják azt a tizenegyest nekünk a Slovan elleni, első 2019-es meccsen, szorosabb lehetett volna a vége. Ez a 17 pont nem tükrözi a két csapat közti különbséget. A Slovan és köztünk egyébként 10-15 millió euró a különbség az ő javukra.

– A legfontosabb a Zsolna elleni győzelem volt, a legjobban pedig az utolsó meccset élveztem, amikor 10200 ember volt a stadionban, 5-0-ra győztünk, nem volt tétje a mérkőzésnek és mindenki vidám volt – elevenítette fel a legemlékezetesebb pillanatokat. – A Zsolna ellen játszottuk a legjobb meccseket a szezonban, a Slovan elleni, 10 emberrel elért hazai győzelem pedig nem volt nagyon szép meccs, de óriási küzdelmet hozott.

Az üzletember elmondta, nem tervezik jelentősen emelni a jegyárakat a következő idényben sem. Idén 5500 bérletesük volt, ami kiemelkedő számnak tekinthető.

– Az alapfilozófiánk az, hogy az első a klub, második a csapat, harmadikak az emberek – folytatta Világi Oszkár az átigazolásokra rátérve. – Óriási a nyomás, a játékosok többnyire jobb fizetéssel és jobb körülményekkel kapnak ajánlatokat.

A költségvetésünk folyamatosan emelkedik, most már 5,4 millió eurónál jár, amikor megvettem a klubot, 1,2 millió volt. Én is nyomás alatt vagyok, a lehetőségeim végénél tartok, nem szeretném emelni a büdzséjét a csapatnak. Próbálok kompromisszumokat kötni.

A tulajdonost arról is kérdezték, milyen gyakran kell nemet mondania.

– Folyamatosan mondom a nemeket. A filozófiám az, hogy fizetésben is összetartsuk a csapatot, ezen a téren sincsenek messze egymástól a játékosok, és nagyon sok nemet mondok e miatt.

Idejön a játékos, aki olyan fizetést kér, ami a magyar NB I-ben normális fizetés, én pedig nem tudom megengedni.

Viszont van néhány játékos, aki alacsonyabb fizetésért jött a DAC-ba, mint amennyit a korábbi csapatánál keresett.

Világi hozzátette: arra nem tud válaszolni, hogy a jelenlegi magyar játékosok közül mindannyian maradnak-e Dunaszerdahelyen, viszont folyamatosan figyelnek magyar fiatalokat, akiknek a leigazolását is tervezik.

A TELJES INTERJÚ ITT TEKINTHETŐ MEG!