Vadócz Krisztián lett az első magyar születésű játékos, aki pályára lépett a Libertadores Kupa történetében. A 42-szeres magyar válogatott középpályás kezdő volt, és  végigjátszotta a feszült hangulatban véget érő brazil Athletico Paranaense elleni meccset.

Rendkívül egyoldalú mérkőzést hozott a találkozó, hiszen a magyar légiós csapata jobbára védekezésre kényszerült, mivel a kezdés után a hazaiak végigtámadtak, összesen nyolcszor lőttek kapura. Az első félidő hajrájában a középpályásuk, De Los Santos olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy hordágyon kellett levinni. Ezután elszabadultak az indulatok, Vadócznak kellett közbelépni és kibékíteni a feleket.

Vadócz jól játszott, vezér volt a középpályán, ám a második félidőben csapata annyira beszorult, hogy néha a hátvédsorban kellett szűrnie a brazilok rohamait.

Úgy tűnt, hogy a Penarol pontot szerez az összesen nyolc sárga lapot hozó összecsapáson, azonban a 77. percben a Paranaense támadója, Bissol egy beadás után, öt méterről, sarokkal gyönyörű gólt szerzett.

A Penarol március 11-én, a bolíviai Jorge Wilstermann ellen lép pályára hazai pályán a Libertadores Kupában.

Összefoglaló