A csakfoci.hu hétfőn elsőként számolt be arról, hogy két és fél év után távozhat Újpestről a korábbi utánpótlás-válogatott balhátvéd, Dzenan Burekovic, aki információnk szerint jó eséllyel a török első osztályú Göztepénél folytathatja pályafutását.

A 25 éves bosnyák szélső védő szerződtetését hivatalosan is bejelentette. A klub rövid közleménye szerint Burekovic 2022 nyaráig kötelezte el magát új csapatához, ám a kontraktus tartalmaz egyéves opciót is, melyet a felek akkor érvényesíthetnek, ha kölcsönösen elégedettek lesznek egymással.

Egy új fejezet az életemben. Köszönöm Újpest és köszönet mindenkinek – írta a közösségi oldalán Burekovic.

Az Izmir városában található együttes a 2019/20-as idényben a 11. helyen zárta a bajnokságot, a keret legértékesebb tagja a Transfermarkt szerint az 1.9 millió eurós becsült piaci értékkel rendelkező török-belga kettős állampolgárságú védő, Alpaslan Öztürk, de a csapatot erősíti a 2-szeres török válogatott Söner Aydogdu, valamint a Premier League- és La Liga-múlttal is rendelkező nigériai támadó, Brown Ideye. Sőt, akár az is elképzelhető, hogy magyar csapattársa is lesz Burekovicnak, miután honlapunk korábban úgy értesült, hogy Megyeri Balázs iránt is érdeklődik a Göztepe.

A 25 éves labdarúgó 2018 februárjában érkezett a Vojvodinától a negyedik kerületbe, ahol összesen 88 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 1 gólt és 21 asszisztot jegyzett a Transfermarkt adatai szerint.

Hivatalos: Németországba igazolt az Újpest legjobb tavaszi góllövője