Honlapunk is beszámolt arról, hogy a Dinamo Kijev magyar válogatott hátvédje, Kádár Tamás nem vett részt csapata hétfő esti edzésén, majd a szakmai stáb az ifjúsági csapathoz irányította. Az ukrán sajtó nem hagyta ennyiben az ügyet, és kiderítette, miért hoztak ilyen drasztikus döntést a 29 éves védővel kapcsolatban.

A dynamo.kiev.ua információi szerint Kádár

elfogadhatatlan magatartást tanúsított a törökországi edzőtáborban  egy elméleti eligazítás során.

Olekszij Mihajlicsenko vezetőedző szóvá tette, hogy a magyar játékos viselkedése nagyon agresszív, ezt pedig nem hagyta annyiban a védő, aki durván összeszólalkozott a szakemberrel.

A lap egy másik cikkében azt írja, hogy a magyar válogatott játékos iránt

az orosz élvonalbeli Dinamo Moszkva érdeklődik,

így a dynamo.kiev.ua újságírója, Igor Csiganyik szerint Kádár nem véletlenül kreálhatta ezt a balhét maga körül, csupán csak fel akarja gyorsítani ezt az átigazolási folyamatot, és nyomást akar gyakorolni a kijeviekre. Az ukrán honlap hírei szerint a háttérben már folynak is a tárgyalások.

A magyar légiós nem a legszebb heteit éli a Dinamo Kijevben. Előbb vele kapcsolatban december közepén lesújtó véleményt fogalmazott meg a korábbi ukrán labdarúgó, Szerhij Nahornyak, majd egy hónappal később a korábbi többszörös szovjet és ukrán válogatott játékos, Ivan Gecko is kritizálta a bekket.

Kádár három évvel ezelőtt, 2017 telén igazolt a lengyel Lech Poznantól Dinamo Kijevhez, ahol ez idő alatt két Ukrán Szuperkupa-sikert ünnepelhetett. Esetleges távozásáról már korábban is lehetett hallani, de részt vett az első törökországi edzőtáborozáson, és maga a játékos is cáfolta a korábbi téves sajtóhírekre reagálva, hogy visszatérne az NB I-be.

Légiósok: Az ifikhez száműzték az agyonkritizált Kádárt – hivatalos