A csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy hétfőn délelőtt a román bajnok CFR Cluj labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Lang Ádámmal. A 26 éves védőt korábbi edzője, Dan Petrescu a román sajtóban nyíltan bírálta – mondván DVD-ken látta játékosa hibáit, amelyek sokba kerültek a csapatnak, és büntetésként nem számolt vele, illetve mást preferált helyette.

A történtek után Lang először a csakfoci.hu-nak nyilatkozott a bontás körülményeiről, amit megelőzően szerinte belső információk szivárogtak ki róla, valamint az esetleges itthoni folytatásról és kérőkről, illetve a válogatottbeli tagságáról is beszélt.

Egyszerűen már nem akarok foglalkozni ezzel a témával. Annyi történt, hogy nem egyezett a véleményünk a futballról, így érdemben nem tudtunk tovább együtt dolgozni. Szerencsére sikerült normálisan elválni, és itt számomra véget ért a kolozsvári történet – kezdte Lang Ádám a csakfoci.hu-nak, majd hozzátette, szerinte belső információk szivárogtak ki róla és edzője közötti viszonyáról.

Nem értem, hogyan történhetett meg ez, hiszen ez csakis rám és az klubra tartozik. Leszögezném, ezek az információk, amelyek a román sajtóban megjelentek, nem tőlem indultak el, és ennek egyszerűen nem lett volna szabad megtörténnie!

Ami történt, megtörtént, lezártnak tekintem az egészet, és nem kívánok  már vele foglalkozni a továbbiakban. Új fejezet következik az életemben.

Lang a csakfoci.hu érdeklődésére elmondta, egyelőre Magyarországról semmilyen megkeresés nem érkezett iránta, azonban ha egy jó ajánlat futna be érte, elgondolkozna rajta.

Az emberek beszélnek össze-vissza, és vannak olyan híresztelések, amelyek totálisan alaptalanok.

Itthonról még egyik csapat sem keresett meg, azonban ha megfelelő ajánlat érkezne értem, elgondolkoznék a magyarországi folytatáson. Ahogy említettem, új fejezet kezdődik az életemben, kíváncsian várom, hogyan alakul a sorsom.

Amíg nem érkezik írásos ajánlat egy klubtól,  amivel érdemes lenne foglalkozni, addig itthon pihenek Veszprémben a családommal, a barátaimmal, a szeretteim körében. Egyelőre szabadon igazolható vagyok és várom, hogy történjen valami.

A hátvéd nem titkolt célja, hogy újra meghívót kapjon Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

A célom nem változott, hiszen szeretnék ismét bekerülni a válogatottba – most ugye egy átmeneti időszakot élek meg, mivel nem kerültem be a keretbe. Ha ismét rendszeresen tudnék játszani, akkor valószínűleg érkezni fog a meghívó, a mindenkori szövetségi kapitány majd eldönti, hogy a teljesítményem megfelelő-e. Ha igen, akkor biztosan be fog hívni, ha nem, akkor nem, ilyen egyszerű ez. A válogatottat megint egy jó hangulat veszi körül, amit meg kell tartani, nyilvánvaló, hogy ez is hozzásegítette a csapatot, hogy újból eredményes tudjon lenni.

Jó periódusban van a válogatott, és ezt meg kell lovagolni. Az ember tényleg akkor dolgozik a legjobban, ha jól érzi magát, ezt pedig most mindenkin lehet látni, amikor az öltözőben jársz. Ez is a siker egyik kulcsa.

A válogatottat jó játékosok alkotják, ez nem is kérdés. Képesek vagyunk a jó eredményekre, ezt már számtalanszor bizonyítottuk – fogalmazott, majd kérdésünkre Georges Leekenst és Marco Rossi munkásságát összehasonlította.

Ha kettejüket összehasonlítjuk, akkor ég és föld a két szövetségi kapitány közötti különbség. Sokkal könnyebb úgy egy edzővel dolgozni, ha az megmondja, „ezt és ezt kérem”, és „ez a filozófiám”. Emellett megmutatja videón, hogyan működik az, amit látni szeretne a játékosoktól. Leekens idejében ezek a videózások nem voltak olyan részletesek – finoman szólva. Hiába vagyunk kész játékosok, mindig tudunk újat tanulni és elsajátítani, mert a futballban mindig vannak új dolgok – zárta a védő.

LENKÓ PATRIK