A CFR Cluj hétfő délelőtt hivatalos oldalán rövid közleményben jelentette be, hogy közös megegezéssel felbontották Lang Ádám szerződését.

A 26 éves, 26-szoros magyar válogatott hátvéd tavaly nyáron igazolt a CFR Cluj-hoz a francia Dijóntól, ahol az előző szezonban 24 tétmeccsen játszott.

Lang helyzetét nem könnyítette meg Den Petrescu visszatérése, hiszen a tréner március óta egyetlen bajnokin sem számolt a magyar védővel.

A magyar légiós ugyan a CFR-el bajnok lett Romániában, mégis szerinte a sok edzőváltás nem tett jót a romániai pályafutásának. Ellenben a saját teljesítményével elégedett volt.

(…) A magamba vetett hitem nem változott, még mindig tudom, hogy jó játékos vagyok. Most azonban van megint egy új edző, aki irányít, az ő kezében vannak a dolgok és ő azt gondolja, hogy én akkor most nem. Mindig tudom, meg látom a meccsek alapján, hogy bőven beleillenék a csapatba, igazán hibát nem találtam magamban – mondta két és fél hete a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. – majd Petrescu vezetőedzővel kapcsolatban is kifakadt. – Nem feltétlenül teljesítményre megy a csapatba kerülés, teljesen mindegy, hogy mit csináltam, óriási hátránnyal indultam ennél az edzőnél.

Romániai sajtóhírek szerint a kolozsvári csapat négy új igazolást tervez az új idényre, többek között egy új belső védő, a Botosanitól Andrei Burca, valamint a török Sivasspor 18-szoros román válogatott hátvédje, Paul Papp is a kiszemeltek között szerepel.

A három további érkező között van a bosnyák jobbhátvéd, Mateo Susic, aki a Sherif Tiraspoltól tér vissza a kolozsváriakhoz, ahol már 2014-ben megfordult, a portugál középpályás, Luis Aurélio, valamint a venezuelai támadó, Mário Rondón a Gaz Metantól szerződik az ötszörös román bajnokcsapathoz.