Amint a csakfoci.hu is beszámolt arról, hétfőn kora délelőtt az ötszörös román bajnok CFR Cluj vezetősége közös megegyezéssel felbontotta Lang Ádám szerződését a felkészülés első napján. Így a 26 éves védő a második futballista Ovidiu Hoban után, aki elhagyja a kolozsváriakat a nyáron.

A 51 éves tréner egy nappal a szerződésbontás után nyilatkozott a román Gazeta Sporturilor című sportlapnak. Az okoknál többek között felsorolta, nem tetszett neki, hogy Lang nem volt hajlandó maradni az edzőtáborban, és kiborította őt az ügynök nyilatkozata, aki nyilvánosan bírálta.

Olvastam az ügynök nyilatkozatát, ami felháborított engem. Nem igaz, ami történt.

Amikor idejöttem, megnéztem DVD-ken a felvételeket Lang összes mérkőzéseiről, és azt láttam, a hibái sokba kerültek a csapatnak. Ez volt a fő oka annak, hogy nem játszott. A második az volt, hogy edzői karrierem során soha nem találkoztam olyan labdarúgóval, aki közli, nem hajlandó a meccsek előtti összetartásokon a csapattal maradni.

Ez nonszensz. Nem mondtam volna el az egészet, ha az ügynöke nem áll elő ezzel a nyilatkozattal. Lang azért sem játszott, mert a másik játékos jobb volt, mint ő – mondta Dan Petrescu.

A 26-szoros magyar válogatott hátvéd tavaly nyáron igazolt a CFR Cluj-hoz a francia Dijontól, ahol az előző szezonban 24 tétmeccsen játszott, és bajnok lett a kolozsváriakkal.

Edzőjét kritizálta, megvált a magyar légiósától a román bajnok – hivatalos