Hétfő este beszámoltunk arról, hogy a csakfoci.hu információi szerint elhagyja az Ittihad Kalba FC-t a magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs, akinek a távozását hivatalosan kedd délelőttig még nem jelentette be az egyesült arab emírségekbeli klub, viszont sokat mondó, hogy megjelentettek egy olyan posztot az Instagramon, amin köszönetet mondanak neki.

Időközben több arab portál is tényként közli a 108-szoros válogatott szélső távozását, az UAE Sports News pedig azt is megírta, hogy a magyar játékostól és a szintén távozó brazil Henriquétől kifejezetten az olasz vezetőedző, Fabio Viviani kérésére vált meg a klub,

mert a szeptemberben kinevezett szakember további elképzeléseibe egyik labdarúgó sem fér bele.

Megszólalt továbbá az Ittihad elnöke is, aki elmondta, hogy a vezetőedző minden játékosról készített egy részletes elemzést, ami alapján arra jutott, hogy a távozó labdarúgók játékstílusa nem passzol az ő taktikájába. A klub első embere azt is megjegyezte, hogy a döntés meghozatalánál nem a neveket nézték, hanem sokkal inkább az számított, hogy mekkora pluszt tudnak hozzátenni a pályán a teljesítményükkel, és mennyire szolgálják a csapatérdeket.

Mivel Dzsudzsák Balázs szerződése eredetileg a szezon végéig szólt volna, ezért úgy tudjuk,

hogy az Ittihad Kalba vezetősége OLYAN FELTÉTELEKKEL VÁLIK EL JÁTÉKOSÁTÓL, hogy kifizetI a magyar LABDARÚGÓ számára a hátralévő hónapokra szóló teljes bért.

Érdemes azt is kiemelni, hogy a játékos hiába válik szabadon igazolhatóvá, azokba az országokba már nem tud elszerződni, ahol január 31-én lejárt az átigazolási időszak (hiszen az esedékes dátum idején még élő szerződése volt).

Az Ittihad Kalba FC a most futó szezonban tizenöt mérkőzést követően a tizenegyedik helyen áll a Gulf Ligában, a Gulf Kupától már búcsúzott, miután az A-csoport utolsó helyén végzett, az Elnök Kupában viszont még talpon maradt és a negyeddöntőben lép pályára február végén.

TOVÁBBI EXKLUZÍV HÍREKÉRT KÖVESD A CSAKFOCI.HU-T A FACEBOOKON IS: