Kassai Viktor az elmúlt hétvégén az NB I helyett a kínai szuperligában vezetett mérkőzést. A 44 éves, tatabányai születésű játékvezető a 49 973 néző előtt megrendezett Guangzhou Evergrande és a Shanghai SIPG találkozóján működött közre, magyar idő szerint szombaton 12.35-kor.

A Soccerway szerint Kassai a Ring György-Tóth Vencel asszisztens kettőssel kelt útnak, a Budapesttől légvonalban 8 440 kilométerre fekvő Kantonba. A ZTE-Mezőkövesden a 322. NB I-es mérkőzésén dirigáló és ezzel rekordot megdöntő rutinos bíró természetesen a magyar élvonal hétvégi fordulójában nem kapott meccset.

A Guangzhou Evergrande és a Shanghai SIPG összecsapása összesen 10 sárga lapot és 2 gólt hozott. A hazaiak a 44. percben Anderson Talisca révén szereztek vezetést. Fordulást követően az 51. percben Paulinho gólját érvénytelenítette a magyar sípmester,

mivel az esetet követően a sokak által kritizált videóbíró segítségét vette igénybe, és megállapította, szabálytalanság előzte meg a találatot.

A 89. percben a Chelsea korábbi BL-győztes brazil támadó-középpályása, Oscar szabálytalankodott Taliscával szemben a tizenhatoson belül, majd Kassai ismét a VAR-rendszertől kapott segítséget, és büntetőt ítélt. A labda mögé a sértett állt, aki magabiztosan értékesítette a tizenegyest, kialakítva ezzel a végeredményt.

A Guangzhou Evergrande 28 forduló elteltével 66 pontot szerzett, és vezeti a kínai bajnokság tabelláját, két ponttal megelőzve a Beijing Guoant.

Összefoglaló

Kassai a topmenedzserképzőről: “Remélem, ez menni fog” – itt képzeli el a jövőjét