Az eszéki klub bejelentése szerint a 24 éves magyar válogatott középpályás felbontotta szerződését a kazah bajnok Asztanával és az NK Osijek csapatához igazolt 3,5 évre. A horvátok reményei szerint hamarosan megkapják az összes szükséges dokumentumot ahhoz, hogy véglegessé válhasson a klubváltása. Ha viszont az Asztana megtámadja a döntést, az UEFA elé kerülhet az ügy.

Kleinheisler László kétszeres bajnokként távozik az Asztanától, amelynél 2017 nyara óta szerepelt. 54 tétmeccsen két gólt lőtt és hat gólpasszt adott, nemrég beválasztották a klubtörténelem álomcsapatába is a szurkolók. Pár hete az orosz Zenittel is hírbe hozták a játékost, de végül Horvátországba igazolt.

Az NK Osijek a 2. helyen telel a horvát bajnokságban, jócskán lemaradva az éllovas Dinamo Zagrebtől, de megelőzve a Rijekát és a Hajduk Splitet is. Az eszéki klub egyik tulajdonosa a magyar Mészáros Lőrinc, a keret tagja pedig a Puskás Akadémiától – itt játszott korábban Kleinheisler is – kölcsönvett nigériai Ezekiel Henty is.

Laszlo Kleinheisler je novi igrač NK Osijek! 5️⃣📝💪⚪️🔵Detaljnije ➡️ nkos.co/2VSzBXb

Közzétette: NK Osijek – 2019. január 16., szerda

Akár az UEFA elé is kerülhet Kleinheisler átigazolása – részletek