Január 9-én hivatalosan is megkezdte a munkáját az orosz játékvezetői bizottság vezetőjeként Kassai Viktor, aki a napokban a törökországi Antalyában tartott sajtótájékoztatót. A 44 éves magyar exbíró többek között beszélt arról, nagyobb fizetést akar kicsikarni az orosz játékvezetőknek, és hogyan szeretné tartani a kapcsolatot a médiával.

Meg akarjuk mutatni, hogy készen állunk a videóbíró megvalósítására, ezért úgy döntöttünk, hogy ismét felhívjuk a figyelmet a VAR-projektre, ami nagyon fontos az Orosz Labdarúgó Szövetség számára. Leonid Kaloshin nagyon komoly előkészítő munkát végzett. Emlékeztetnék mindenkit, hogy a VAR-t a bajnokság 20. fordulójában fogják használni – kezdte Kassai arra a kérdésre válaszolva, mit jelent a pulóverén látható “A VAR figyel téged” felirat, majd rátért a bírói fizetésekre.

Természetesen mindannyian szeretnénk több pénzt kapni. Ugyan véleményem szerint a bírók fizetése elegendő, de erről a témáról már a játékvezetői bizottsággal is beszélgettünk, megpróbálunk megfelelő megoldást találni arra, hogy a helyzet javuljon – jelentette ki, és ismertette az álláspontját a média képviselőivel való kapcsolattartásról.

Nem zárjuk be a kapukat az újságírók előtt, de nem fogunk minden nap kommunikálni a médiával. Egy megfelelő rendszert szeretnénk kialakítani. Olykor nincs értelme annak, ha napi kapcsolatban vagyunk. Inkább szóljon ez a minőségről, ne pedig a mennyiségről – idézte Kassai szavait rfs.ru.

Kassai az utolsó meccséről: “Nem sírtam, de elérzékenyültem” – őt nem, de a szüleit már inzultálták szurkolók