Magyar idő szerint szombaton 21 órára volt kiírva a River Plate-Boca Juniors Libertadores-kupa döntőjének visszavágója, amelynek az első felvonása 2-2-es döntetlennel ért véget.

A két csapat szurkolótábora már órákkal a mérkőzés kezdete előtt egymásra talált, és emiatt végig rendőri jelenlétre volt szükség a stadion körül, valamint balhék sem maradtak el: a vendégek csapatbuszát megtámadták, amely során több labdarúgó megsérült, miután az összes ablak betört. Ennek következtében könnygáz is berepült a buszba, és több játékos is rosszul lett, akadt olyan is közülük, aki elhányta magát, és a hírek szerint a busz sofőrje elájult.

A történtek után a Boca Juniors orvosi stábja azonnal intézkedett, és hivatalos orvosi szakvéleményt kért a labdarúgóik állapotáról.  A legsúlyosabban a Boca Juniors csapatkapitánya, Pablo Pérez sérült meg: neki a kórházban kellett maradni, mivel üvegszilánk ment a szemébe.

Fotó: twitter.com/TyCSports

Helyi sajtóhírek szerint több leleményes szurkoló pirotechnikai eszközt is szeretett volna bejuttatni a nézőtérre, amit úgy oldottak meg, hogy a gyermekeik testére rögzítették azokat.

Az argentin szövetség a történtek hatására a meccs elhalasztása mellett döntött. Buenos Airesben ezután kezdődtek az összecsapások az utcán, többek között a River Plate szurkolói a rendőrökkel is összecsaptak.

A megvadult River-drukkerek a mixzónába is bejutottak, ahonnan az élő interjút adó klubelnöknek futva kellett elhagyni a helyet.

A legfrissebb információk szerint a Libertadores-kupa fináléjának visszavágóját magyar idő szerint vasárnap, 21:00 órától rendezik meg. A döntő győztese automatikusan kvalifikálja magát a FIFA-klubvilágbajnokságra, és nem alkalmazzák az idegenben lőtt gólok szabályát. Az összesítésben elért döntetlen esetében kétszer tizenöt perc hosszabbítás következik, és büntetők következnek.

FRISSÍTÉS:

Újra elhalasztották a világ egyik legnagyobb rangadóját – hivatalos