Németország

Bild: “Adios, Diego! Maradona Isten kezében. Diego Armando Maradona (60), a világ legnagyobb futballművésze halott.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: “A zsenialitás és az őrület között. Világbajnok, többszörös bajnok, UEFA Kupa-győztes, szövetségi kapitány, doppingvétkes, megbukott tévés műsorvezető, kokainfogyasztó – ez tulajdonképpen túl sok egyetlen életre.”

Süddeutsche Zeitung: “Isten lába. Az istenek között a legemberibb. Az esendő zseni: csak kevés embernek van annyi meghatározó fejezet az életében, mint Diego Armando Maradonának. Az argentin évekig a mennyország és a pokol között ingázott.”

Portada de Sueddeutsche (Germany)

Die Welt: “Az Isten halott! Diego Maradona zseni volt, mániákus, szenvedélybeteg – szurkolói számára pedig csak “D10S”, azaz Isten. Most pedig elhunyt.”

Portada de Die Welt (Germany)

Der Tagesspiegel: “Az isteni. Zseniális, őrült, tragikus – Diego Maradona az ellentmondások embere volt.”

Portada de Der Tagesspiegel (Germany)

Olaszország

La Gazzetta dell Sport: “Láttam Maradonát”

Portada de La Gazzetta dello Sport (Italy)

La Repubblica: “Diego Armando Maradonának abszolút tehetsége volt két dologhoz, a futballhoz és az önsorsrontáshoz. Sokáig párhuzamosan végezte a kettőt, aztán az elsőt abbahagyta, a másodikat pedig folytatta a 60.-ban elérkezett lefújásig.”

Corriere dello Sport: “Diego él”

Portada de Corriere dello Sport (Italy)

Franciaország

Liberation: “Igazi futballvirtuóz volt: legjobb pillanataiban Diego Maradona azt tanította nekünk, hogy kételkedjünk a fizika szabályaiban, és higgyünk a halhatatlanságban. Cselei, trükkjei, szlalomozásai félelemben és rettegésben tartották az ellenfeleket. A tudósok szerint a súlypontja alacsonyabban volt a normálisnál, a nagy latin-amerikai író, Eduardo Galeano pedig egyszer megjegyezte, hogy Maradona az egész testével lát. Amikor focizott, természetfeletti volt. A pályán kívül azonban felerősödtek az emberi gyengeségei: a drogok, az alkohol, a bulimia, a prostituáltak, és más függőségek gyorsan legyőzték a tehetségét.”

Spanyolország

La Vanguardia: “Maradona mítosszá vált az 1986-os világbajnokságon, amelynek döntőjében Argentína 3-2-re nyert az NSZK ellen. Legendává az angolok elleni negyeddöntő tette, amikor a saját térfeléről indulva minden ellenfelét kicselezte, majd még a kapus mellett is elhúzta a labdát és úgy lőtt a hálóba. A szurkolók extázisba kerültek.”

Portada de La Vanguardia (Spain)

AS: “Isten halott”

A katalán Mundo Deportivo így köszönt el:

Svájc

Berner Zeitung: “Több életet is élt. Egyet a talán valaha volt legragyogóbb futballistaként, a többit pedig egészségtelenül. Talán az volt a legnagyobb eredménye, hogy mindezek mellett egyáltalán meg tudott öregedni. Argentínában is azt mondják: egy macskának hét élete van, de Maradona esetében már abbahagyták a számolást.”

Neue Zürcher Zeitung: “Diego Maradonának olyan volt a karrierje, mint egy holdraszállás”

 

Nagy Britannia

The Times: “Milliók gyászolnak Maradona halála után”

Portada de The Times (United Kingdom)

Independent: “Maradona, a futball tökéletlen géniusza”

Portada de The Independent (United Kingdom)

Daily Express: “Isten kezeiben”

Portada de Express Sport (United Kingdom)

Argentína

Olé: “1960-tól a végtelenig”

Portada de Olé (Argentina)

Brazília

O Globo: “Az istenek közül a legemberibb”

Portada de O Globo (Brasil)

(MTI / csakfoci.hu)

Könnyek és búcsú az örök Diegótól, akiről stadiont nevezhetnek el: Így gyászolják klubjai Maradonát – fotók, videók