A horvát sajtó szerint komoly hibája miatt Kassai Viktornak is szerepe volt abban, hogy Luka Modricék 1-0-s vereséget szenvedtek Törökország otthonában, aminek köszönhetően hihetetlenül szorossá vált az I-csoport.

Yilmaz kezezését kérik számon

A tportal.hr úgy véli, a magyar játékvezető és csapata egy egyértelmű 11-estől fosztotta meg a horvátokat már a találkozó 10. percében. Ekkor Modric beívelése, majd egy csúsztatás után a hosszú oldalon Burak Yilmaz mentett kézzel Domagoj Vida elől nagy helyzetben.

A tportal még egy 16. percben lejátszódott esetet is megemlít: ekkor Kassai egy 16-os vonalának környékén történt szabálytalanságot engedett tovább – a horvátok állítása szerint. Itt egy jó helyzetből elvégzett szabadrúgást kérnek rajta számon.

“Kriminális”, “drasztikus”

A net.hr horvát honlap már a címében is „bírózik”. „Nézd meg, ahogy a játékvezető hátszelet ad a törököknek” – írják, és úgy vélik, Kassai komoly károkat okozott a horvát csapatnak az elmaradt 11-essel. A 24sata.hr pedig bűnös, kriminális esetként írja le a horvátok szemszögéből a jelenetet.

Utóbbi honlap hosszabb cikkben is foglalkozik Yilmaz szabálytalanságával, és a korábbi horvát játékvezetőt, Mateo Beusant is megszólaltatta.

Itt drasztikus károkat szenvedtünk. A játékos szándékosan kezezett, ráadásul, mivel ezt egy egyértelmű gólhelyzetben tette, nemcsak a 11-es, hanem a piros lap is járt volna

– mondta az elfogulatlannak azért nehezen nevezhető Beusan, aki külön odaszúrt a törököknek is.

Collina is szóba került

Beusan azt is odavetette, hogy a törökök szövetségi kapitánya, Mircea Lucescu csapata legutóbbi, ukránoktól elszenvedett veresége után öt komoly bírói hibát is felsorolt, és Pierluigi Collina (az UEFA-bírók vezetőjének) bocsánatkérését követelte.

Hallottam, hogy Lucescu bocsánatkérést követelt Collinától, remélem, most megbocsátott neki

– nyilatkozta Beusan. A török győzelem után egyébként rendkívül szoros lett az I-csoport, ahol még négy együttes is megszerezheti az automatikus továbbjutást jelentő első, valamint a pótselejtezőt érő második helyet.