Az MFK Karvina klubhonlapjának beszámolója szerint a csapat két légiós nélkül, és a november közepén kinevezett új vezetőedző, Norbert Hrncar irányításával kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre. Távozott Kocsis Gergő, aki az utóbbi időben kevés játéklehetőséget kapott.

A 24 éves labdarúgó összesen 135 percet töltött a pályán – a Karvina élt a szerződés adta lehetőséggel, és felbontotta hátvéd és védekező középpályás poszton bevethető játékos kontraktusát, aki így szabadon igazolhatóvá vált.

Információink szerint Kocsis szerződése még továbbra is él a karvinai klubnál, a formalitásokkal a következő hetekben végezhetik el a felek.

Korábban honlapunk elsőként számolt be róla, hogy a 24 éves játékos 2018 nyarán előbb szerződést bontott a szlovák élvonalban szereplő DAC-cal, majd szabadon igazolhatóként két évre kötelezte el magát a cseh MFK Karvinához. Kocsis a honlapunknak ősszel adott interjújában még bizakodóan nyilatkozott a helyzetéről, de végül – a történtek ismeretében – nem úgy alakult a légiós élete, ahogy tervezte öt hónapja.

Tisztában voltam mindennel, amikor ideigazoltam és szeretném még egyszer, utoljára megállni a helyem légiósként, nem szeretnék ide-oda ugrálni. Ahhoz, hogy előre tudjak lépni, játszanom kell. Mai napig úgy állok a dolgokhoz az edzéseken, hogy 24 órában harcolok a helyemért, és a kezdeti nehézségek után szeretném megmutatni az edzőmnek, helyem van a kezdőben – mondta korábban Kocsis Gergő a csakfoci.hu-nak, miután a Jablonec elleni bajnokin hibázott, és az akkori edzője (Roman Nadvornik – a szerk.) 10 meccsen keresztül jegelte, egyedül a Cseh Kupában kapott szerepet.

Kocsis mellett a szlovén Ales Merteljjel is szerződést bontottak, illetve a cseh Jirí Piroch kölcsönszerződése lejárt, aki így visszatér a Viktoria Plzenhez.

A magyar légiós: “Ellenséges volt mindenki, nem akartam, hogy eltapossanak, mint egy bogarat” – interjú