Igaznak bizonyultak a bosnyák sajtóhírek, a korábban az Újpesttel Magyar Kupát, a Vidivel pedig bajnokságot nyert Asmir Suljic hazatért egykori csapatába, az FK Szarajevóba, ahol pályafutása első sikereit érte el.

A 4-szeres bosnyák és 2-szeres jugoszláv bajnokcsapat péntek este jelentette be a 30 éves szélső szerződtetését, miután 2025 nyaráig írt alá a klubnál.

Nagyon örülök, hogy visszatérhettem szeretett klubomhoz, úgy gondolom, ez egy megfelelő lépés a karrieremben. Már alig várom, hogy újra kifussak a Kosevo stadion gyepére. Remélem, hogy az elkövetkező időszakban jó eredményeket érünk el és büszkék lesznek ránk a szurkolóink – mondta a papírok aláírását követően az fksarajevo.ba-nak Suljic.

A magyar állampolgársággal is rendelkező Suljic idén a Diógyőr színeiben meglepetésre alig jutott szóhoz a másodosztályban, csak öt, míg az NB III-as csapatban kilenc mérkőzésen lépett pályára.

Pályafutása során a szlovén Olimpija Ljubljana, a lengyel Zagłębie Lubin és az izraeli Makkabi Petah Tikva együttesénél is megfordult. Összesen 125 bajnokin lépett pályára az NB I-ben, 12 gól és 35 gólpassz fűződik a nevéhez.

Suljic a Vidi-korszakról: „Lazoviccsal akadtak problémáim, én húztam a rövidebbet” – ezért jött ki jól Horváth Ferenccel